♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

28 Eylül 2008 Pazar

İncir Reçeli

İncir Reçeli

Ben bu reçeli bahçeden topladığımız, daha doğrusu babamın topladığı, incirlerden yaptığım için göz kararı yaptım, bir ölçüsü yok. Ayrıca incir reçeli yapmakta zorlananlar için de pratik bir yapım şekli. İstediğiniz kadar inciri alıp, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde kesin, bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar şeker dökün, hemen ateşe oturtun. Ara ara kontrol ederek kıvamına bakın. Eğer şeker az gelirse pişme esnasında ilave edebilirsiniz.
Ateşten almadan önce limon suyu ekleyerek bir iki dakika daha kaynatıp, sıcak olarak kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin.
Image Hosting by PictureTrail.com
Bu marmelat kıvamında, tatlı niyetine de yenebilen güzel bir reçel oluyor. İsterseniz pişme esnasında birkaç tane karanfil de katabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Not: Ege gezimiz sırasında ziyaret etiğimiz Burdur İnsuyu mağarası 1...
Burdur İnsuyu mağarası 2...
Gezinin Fotoğrafları:
Burdur İnsuyu mağarası

11 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik ablacim,incir reçelin nefis gorunuyor,ben hep satin alirim eee boyle ev yapimi gornce harika oluyor,hem daha lezzetli...sevgiler,opuyorum...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Canım çok şanslısınız herşey bahçeden tadında yiyorsunuz bizler unuttuk o muhteşem lezzetleri incir reçelini kayınvalidemden öğrenmiştim ben kabuklarını soymadan yapıyorum bütün bütün evdekilerin en sevdiği reçel ama bu sene yapamadım çok sıcaklardan dallarında bozuldu incirler o yüzden çokta pahalıydı neyse sende gördük gözümüz bayram etti ALLAH iyi günlerde yemek kısmet etsin canım çok öpüyorum ailecek sevgiler selamlar

akasyakokusu dedi ki...

ablacım ellerine sağlık çok severim incir reçelini.helede yeşil olanını.
evde pek reçel yenmiyor bizim.arada hazır küçük kavanozda alıyorum.
onuda kurabiye yada tartlara koyuyorum..
ama siyah inciri olsada lüplüp yesem..ellerine sağlık ablacım..
dediğin gibi herşey nasip meselesi benimde eltimler gelecek bir mani olmassa.fırsat bulamam diye bayramları şimdiden kutluyorum.
seninde bayramını kutluyorum..Allah c.c. nice bayramları görmek nasip etsin amin..

Unknown dedi ki...

VARLIGI EBEDI OLAN, MERHAMET SAHIBI, ADALETLI YUCE ALLAH KENDISINE DUA EDENLERI GERI CEVIRMEZ. DUALARINIZIN RABBIN YUCE KATINA ILETILMESINE VESILE OLAN RAMAZAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN. BU DEGERLI RAMAZAN BAYRAMI.NDA, KAINATIN YARATICISI VE ALEMLERIN RABBI BAGISLAYICI VE ACIYICI YUCE ALLAH TUM DUALARINIZI KABUL ETSIN.

Adsız dedi ki...

Fatma ablacığım, incir marmelatı pek güzel olmuş. Bahçeden olunca daha bir lezzetli oluyor.
Ellerinize sağlık.

Mutlu güze bayramlar geçirmenizi dilerim.

Sıcacık sevgiler ablacım..

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Fatma ablacım,
Sizin , ailenizin ve tüm sevdiklerinizin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, nice mutlu bayramlar diliyorum..
Sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili fatma incirin her halini çok seviyorum hemde itirazsız..
elinize sağlık.
bayramınızı kutluyor sevgiler yolluyorum her birinize..

ayseyaman dedi ki...

Fatma ablacim ellerinize sağlık, keşke bende göz kararı reçel yapabilsem hatta ölçüsüyle bile yapmaya rağzıyım..İlk iki denemem olmadı, kar gibi şekerlendi reçelim..Görseydiniz gülerdiniz. Öylece duruyor annem su ilave et kaynat dedi ama benim hiç umudum yok.

Size ailenizle birlikte sağlıklı mutlu nice güzel Bayramlar dilerim.
Öpüyorum sevgiyle

Adsız dedi ki...

ABLACIM
ZIYARETIN ICIN SONSUZ TESEKKÛÜLER...
NASILSIN BUNCA UZUN SÜREDIR ? UMARIM IYISINDIR, AKIF ABIMDE IYIDIR, KIZLARDA.
BENI UNUTMADIGIN ICIN O KADAR MUTLUYUMKI ANLATAMAM...
BU ARADA AKIF ABIMIN VE SENIN ELLERINDEN, KIZLARIN YANAKLARINDAN ÖPERIM, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZI EN ICTEN DILEKLERIMLE KUTLARIM ABLACIM...
ALLAH'A EMANET OLUN...
NOT : BU ARADA INCIR RECELINI COK SEVERIM, KIMBILIR INSANIN KENDI ELLERIYLE YAPTIGI NE KADARDA GÜZEL OLUYORDUR... ALLAH AFIYETLE YEMEYI NASIP ETSIN INSALLAH.
BENIM ICINDE YEYIN OLURMU ? :))
SENAY

Adsız dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık incire bayılırım,incir reçeline daha çok bayılırım.incirlerde tam yemelikmiş hani.yiyenlere afiyet bal olsun.sevgiyle kal canım

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

İncir reçeli, ahh o canıım incir reçelleri, harika. Güle güle yeyin inşallah. İncir Aydın'da olur sen karadenizlisin :) 2 yıl önce Didim'e gittiğimde yöre pazarından almıştım canıım incirleri. Ben şekli bozulmamış bütün taneli incir reçelini seviyorum, kaynarken çekirdekleri dağılmasın. Saplarını koparıp bütün yaptım, hiiç birşeyde olmadılar 2 yıldır hala duruyor. Bitiremedi ev halkı :) Gel görki yemekte zorlanıyor insanlar :) görünüm güzel ama taneli olunca ekmeğe sürerken zor oluyormuş :))))
sevgiyle kal canım