♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

27 Nisan 2008 Pazar

Ispanaklı yumurta

Ispanaklı yumurta

Birçok arkadaşımızın bildiği gibi, eşim Fatma hanımın (soframdan) geçen ay geçirmiş olduğu ani ve ciddi rahatsızlığın sıkıntılarını sizlerle paylaşmıştık. Sizlerin duaları, destek ve moral mesajları ile de çok mutlu olmuştuk…
Geçen gün kendisine Devlet hastanesinde anjio yapıldı. Bu rahatsızlığın nedeni kalpten kaynaklanıyor olabilir mi diye… Çok şükür kalp ve damarlarda herhangi bir sorun çıkmadı. Bir gecelik kontrolden sonra taburcu edildi. Şimdi evde dinlenmekte. İnşallah, operasyona bağlı ağrılarda geçince sağlığı daha iyi olacak diye ümit etmekteyiz. Bu vesile ile Samsun devlet hastanesi Kardiyoloji bölümünün güler yüzlü hemşire ve personeline, müdaheleyi yapan değerli meslektaşımız kardiyolog Dr.Nihat bey’e içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Her Pazar genelde yumurta çeşidi bana kaldığı için, bu pazarda önceden haşlamış olduğumuz ıspanakla yaptığım yumurtayı Pazar sabah kahvaltısı için hazırladım, umarım sizlerde beğenirsiniz… (Seyyah )

Malzemeler:
1 bağ ıspanak (önceden haşlanmış)
4 yumurta
1 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kimyon
Kırmızı toz pul biber




Yapılışı:
İnce kıyılmış soğanları soteledikten sonra, kavrulmuş kıymaları da ekleyip karıştırın, önceden haşlanmış ıspanakları sızma zeytinyağında alt üst yapın, az miktar tuz ekleyip karıştırın, üzerlerine kırılacak yumurtaları pişirecek kadar ısınınca yumurtaları kırıp baharatlarını serpin, kapağını kapatıp kısık ateşte yumurtalar arzunuza göre pişince kapatın.
Sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun….

20 Nisan 2008 Pazar

Yeşillikli Yumurta

Yeşillikli Yumurta


Eşim Seyyah her hafta sonu yaptığımız yumurta çeşitlerinden birini daha yaptı. Bu ve benzeri yumurtaların içine türlü mevsim yeşillikleri ve farklı gıdaları ekleyip, çocuklarımıza yemediklerini bile yedirmenin yolunu buldu. Bu sabahta, bizler biraz fazla acıyı sevdiğimizden, birçok acıyı ve yeşillikleri ekleyerek, kızlarımızın Bahar Güzeli de dediği bir yumurta çeşidini hazırladı. Beğenerek ve de severek yediler… Sizlerin de diğerleri gibi bunu da beğenmenizi umuyoruz.

Malzemeler:
4 yumurta
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 – 4 adet sosis
3 – 4 dilim salam
5 – 6 adet ince sivri taze yeşilbiber
2 – 3 adet çarliston yeşilbiber
1 adet kırmızı taze biber
5 – 6 dal taze soğan
1 orta boy kuru soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
½ yemek kaşığı acı biber salçası
Kimyon
Karabiber
Kırmızı toz pul biber
Tuz (çok az)




Yapılışı:
İnce kıyılmış kuru soğanları sızma zeytinyağında soteledikten sonra taze yeşil ve kırmızı biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin. Biberler yumuşadığında dilimlenmiş sosis ve salamları katıp pişmeye bırakın. Doğranmış domatesleri ekleyip az bir müddet soteleyip suyunu bıraktığında acı biber salçasını, baharatları ve kıyılmış maydanoz ile dereotunu da katıp pişmeye bırakın.
Domatesler iyice yumuşayıp suyunu çekince önceden çırpılmış yumurtaları üzerinde gezdirerek dökün.
Yumurtalar pişince geri kalan maydanoz ve dereotunu üzerine serpip sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun….

12 Nisan 2008 Cumartesi

Kavurmalı Öbekli Yumurta

Kavurmalı Öbekli Yumurta

Genelde her hafta sonu farklı bir yumurta çeşidi yaparak, bizleri özellikle kızlarımızı yumurta yemeye alıştıran eşim Seyyah bu sefer de bize farklı bir çeşidi yaptı.
Bizler beğendik, sizlerinde beğenmenizi umuyorum.


Malzemeler:
½ bağ maydanoz
½ taze nane
1 orta boy kuru soğan
1 adet taze yeşil biber
1 adet taze kırmızı biber
1 adet taze sarı biber
2 yemek kaşığı kavurma (kıyma)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
4 – 5 adet domates
4 yumurta
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz pul biber
Kuru toz nane




Yapılışı:
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra, sızma zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanları soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında taze biberleri ekleyip alt üst edin. Domatesleri de ekleyip az pişmeye bırakın, suyunu bırakmaya başladığında tüm baharatları ekleyin, tuzunu az koyun zira acı biber salçasının tuzu yeterli olabilir. Domatesler pişince kavurma kıymayı koyup karıştırın, ince kıyılmış maydanoz ve taze nanelerin ¾ ünü ekleyin.
Pişmekte olan karışımın kenarlarında yumurtalar için yer açıp o kısımlara kırılmış yumurtaları dökün. Yumurtaların akları pişmeye başladığında geri kalan maydanoz ve taze naneleri üzerine serpip kapağını kapatıp altını kısın.
Ham alttan ısı ile hem de kapağını kapatmış olmanızdan buharı ile, yumurtalar ve nane-maydanozlar pişecek ve kokuları ile tadları karışacaktır.
Tabaklara sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun..

6 Nisan 2008 Pazar

MANTARLI KARIŞIK OMLET

MANTARLI KARIŞIK OMLET

Eşimin pazar günleri yaptığı çeşitli omlet ve yumurtalardan bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istedim. Bu da diğerleri gibi çok güzeldi, beğenerek ve severek yedik, denemek isteyenlere öneririz.

Malzemeler:
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yeşil taze biber
2 – 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 – 5 dal maydanoz
3 – 4 dal dereotu
2 adet büyük domates
1 kâse mantar (önceden haşlanmış ve dilimlenmiş)
1 küçük kâse haşlanmış makarna
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı toz pul biber



Yapılışı:
Tavaya sızma zeytinyağını ve ince kıyılmış kuru soğanı koyarak soteleyin, az pembeleşince yeşil taze biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Haşlanmış ve dilimlenmiş mantarları tavada birkaç defa çevirip domatesleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyin. Domatesler ölgünleşince biber salçasını ekleyip içinde eritin.
Haşlanmış makarnaları ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunun bir kısmını ekleyip alt üst edin.
Baharatları eklenmiş ve çırpılmış yumurtaları üzerine gezdirerek dökün. Arzu ederseniz bir defa hafifçe karıştırın. Piştiğinde geri kalan maydanoz ve dereotunu üzerine serpin, altını kapatıp sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun….

1 Nisan 2008 Salı

Yeniden merhabalar ve çok çok teşekkürler…

Yeniden merhabalar ve çok çok teşekkürler…

Çok sevgili canım arkadaşlarım, tekrar sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Hepinize beni yalnız bırakmadığınız ve içten güzel dilekleriniz için çok çok teşekkürler ediyorum. İnanın rahatsızlığım sırasında sizleri öyle çok özledim ki… Sağ olsun canım eşim, sizlerin güzel mesajlarını bana tek tek okuyarak sizleri yanımda hissetmemi sağladı. Sizlerden gelen mesajları pc başına oturunca tekrar yeniden gözyaşlarıyla okudum. Beni öyle duygulandırdınız ki… Sanal ortamda yüzünü dahi görmediğim kişilerin duaları, sevgileri, böylesine güzel dostlukları ne güzel… Bugün ilk defa pc başına oturdum ve ilk olarak beni mesajlarıyla yalnız bırakmayan güzel arkadaşlarıma dostlarıma yazmak istedim. İnanın duygularımı kelimelere dökmek gerçekten çok zor, hepinizi çok çok seviyorum…
Sağlık durumuma gelince çok şükür daha iyiyim, ama bu rahatsızlık beni epeyi sarstı, ilaçlarımı kullanıyorum, önümüzdeki günlerde tekrar kontrollerim var, tansiyonum şu an iyi, nefeste biraz zorlanmam var, öyle uzun süreli pc başında da oturamıyorum, çabuk yoruluyorum. Ama buna da şükür diyelim, inşallah zamanla daha da iyi olacak.
Hepinizi yavaş yavaş ziyaret etmeye çalışacağım. Gecikmelerim olursa lütfen kusuruma bakmayın.
Bu arada eşimin de kalp pili kontrolleri gayet iyi çıktı, çok şükür herhangi bir sorun yok.
Beni bu zor günlerimde yalnız bırakmayan blogcudaki, blogspottaki, yemek saati forum sayfasındaki ve diğer net sayfalarındaki siz güzel dostlarıma, hem de her zaman bana destek olan, canım eşime, ben de rahatsızlanmadan önce misafirlerim geldiğinde yaptığım bir pastamla teşekkür etmek istiyorum.
Rabbim tüm hastalarımıza şifa ihsan etsin, yakınlarına da sabır ve metanetler versin.
İyi ki varsınız… En içten sevgilerimle…
Allah hepinizden razı olsun…



Çaylı Yaş Pasta

Çaylı kek benim çok sıklıkla yaptığım ve çocukların da severek yedikleri bir kektir. Daha önce bu kekin tarifini vermiştim. Bu sefer de böyle hazır puding ve pelteyle bir pasta hazırladım. Portakalla çikolata karışımı pastaya güzel bir lezzet verdi. Ben maalesef o telâşe içinde pastanın dilimlenmiş resmini çekmeyi unutmuşum.
Yiyenler çok beğendi umarım sizlerin de hoşuna gider.


Malzemeler:

Keki İçin:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk çay
1 su bardağı sıvı yağ (ben sızma zeytinyağı kullanıyorum)
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi


Pelte için:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
½ su bardağı şeker(arzuya göre arttırılabilir)

Kreması İçin:
1 paket Dr.Otker bademli çikolatalı puding

Süslemek İçin:
Portakal kabuğu rendesi
Renkli şekerlemeler
Hindistan cevizi




Yapılışı:
Önce yumurta ile şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri katarak karıştırın. Kabartma tozu ile unu karıştırarak yapılan karışıma eleyerek ekleyin ve kaşıkla yavaşça karıştırın.
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbı yağlayarak karışımı dökün,175 derecede ısıtılmamış fırına koyarak pişirin. Fırından çıkınca soğutmaya bırakın. Soğuyunca ortadan ikiye kesin.
Önce portakal peltesini hazırlayın. Tüm malzemeleri bir tencereye koyarak karıştırın ve karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı boza kıvamında olmalıdır, eğer daha katı olmuşsa biraz su ilavesiyle kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Servis tabağına kekin bir parçasını yerleştirin, keki arzunuza göre portakal suyuyla ıslatabilirsiniz. Pelteden biraz ayırarak, kekin üzerine pelteyi sıcak olarak dökerek yayın. Daha sonra pudingi tarife göre pişirip yarısını peltenin üzerine döküp düzleştirin ve üzerine kekin diğer parçasını kapatın. Pastanın kenarlarına ayırdığınız pelteden sürün ve pudingin kalanını pastanın üzerine dökerek yayın. Üzerini arzunuza göre süsleyerek dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.