♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

22 Haziran 2008 Pazar

Kırmızı - Beyaz Zafer yumurtası

Kırmızı - Beyaz Zafer yumurtası

Bu son Euro 2008 futbol turnuvasında ilk maçtan sonra oynanan tüm maçlarda son anlara kadar heyecanla televizyonların başından ayrılamadık. Tam bittik derken atılan gollerle hepimiz ayaklandık. Bundan sonraki maçlarında da aynı başarıları bekler olduk.
Bu heyecanı da eşim (Seyyah (GİTTİKLERİMDEN) ) sabah kahvaltısında yaptığı yumurtaya yansıtmış. Sabah kalktığımızda bize güzel bir sürpriz oldu.

Malzemeler:
3 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
1 büyük kırmızı taze biber
2 yemek kaşığı beyaz peynir
4 yumurta
1 çay bardağı süt
1 ince dilim salam
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
3 – 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kimyon
Kırmızı toz pul biber
Karabiber
Tuz



Yapılışı:
Önce kırmızı taze biberleri şerit halinde kesip kızdırılmış sızma zeytinyağında soteleyip bir tabağa alın. Küçük kesilmiş kuru soğan ve sarımsakları soteleyin, küp kesilmiş domatesleri ekleyip alt üst edip kapağını kapatın suyunu çekip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
İki ayrı kapta ikişer olarak kırdığınız yumurtaların birine daha fazla olmak üzere baharatları ve salçaları katın. Diğer yumurta kasesine da baharatları daha az miktarda koyup sütü ekleyin. Hızlıca çırpıp karıştırın.
Tavadaki domateslerin üzerine yarı yarıya dökün. Orta kısmına beyaz peynirleri koyup gömün ki eriyip karışsın. Orta ateşte biraz pişirin. Yumurtalar pişmeye başlayınca kırmızı tarafına, ince bir salam dilimine ay yıldız şekli verip üstüne geri kalan az beyaz peyniri koyup yerleştirin.
Ateşi kapatın, tavanın kapağını da kapatıp kendi sıcaklığında az dinlendirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun.



15 Haziran 2008 Pazar

Çilekli Yaş Pasta

Çilekli Yaş Pasta


Hazır malzemelerden oluşan bu pastayı, kızım hastalığım sırasında, canları çok pasta çekince yapmıştı. Ben de hem yardım edip hem de görüntüledim. Canım kızım ellerine sağlık.
Bugün babalar gününde bu pastayı yayınlayarak, öncelikle kendi babamın ve eşimin olmak üzere tüm babaların bu özel gününü kutlamak istiyorum. Ayrıca bugün ÖSS sınavına girecek olan kızımıza ve tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:
1 tane hazır pasta tabanı
½ kg çilek
1 paket krem şanti
1 paket hazır pastacı kreması
2 su bardağı süt
Sosu
1 kâse çilek
2 çorba kaşığı şeker
½ çay bardağı su

Yapılışı:
Bir kâse kadar çileği, şeker ve suyla birlikte blendırda çırparak bir sos hazırlayın. Pasta tabanının bir parçasına bu sosla ıslatın. Krem şanti ve kremayı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krem şantiden pastanın dış kısmını kaplayacak kadar ayırarak, krema ve şantiyi karıştırın. Sosla ıslattığınız pasta tabanına bu kremayı sürün, üzerine çilek ve tekrar krema sürerek, yine sosla ıslattığınız diğer parçayı üzerine kapatın. Artan kremayı pastanın üzerine sürün. Ayırdığınız şantiyle pastanın her tarafını kapatın. Çilekle süsleyin. Çileklerin üzerine çilek sosundan dökün. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

12 Haziran 2008 Perşembe

Üç renkli patates salatası

Üç renkli patates salatası

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
Sevgili arkadaşımız Hülya ( Hülya’nın Mutfağı) bu etkinliğe beni de davet etmiş. Ben de kendisine teşekkür ediyor ve etkinliğe tarifini fusununmutfagi'ndan aldığım bu salatayla katılıyorum. Etkinlikte kolaylıklar ve başarılar diliyorum sevgili Hülya.

Ben bu salatayı sevgili Füsun arkadaşımda görmüş ve çok beğenmiştim. Misafirlerim geldiği bir gün yaptım, çok kolay olduğu gibi çok ta lezzetli, hem de görüntü çok güzel yiyenler ve bizler çok beğendik. Hepinize tavsiye ederim. Canım arkadaşım bu güzel tarif için çok teşekkür ediyorum, ellerine sağlık.


Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:
1,5- 2 kg kadar patates
2 havuç
1 tane mor lahana
½ demet maydanoz, dereotu
Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, tuz
Limon suyu, zeytinyağı
1 kâse süzme yoğurt
Sarımsak, tuz





Yapılışı:
Patatesleri soyup yıkayın, dilimleyerek çok az suyla haşlayın. Haşlanan patatesleri ezerek püre haline getirin. Tuz, karabiber, kimyon ve zeytinyağını katarak karıştırın. Havuçları rendeleyin. Lahanaları, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Patates püresini üç eşit parçaya bölün. İncecik kıydığınız mor lahanaya limonsuyu katın ve patates püresiyle karıştırarak silikon bir kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin. Bunun üzerine de maydanoz ve dereotuyla karıştırdığınız püreyi dökerek iyice bastırın. En son patates püresine de rendelediğiniz havuç ve kırmızıbiberi karıştırarak, kalıptaki pürenin üzerine bastırarak yerleştirin.
Daha sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve bir servis tabağına alın. Üzerine arzunuza göre hazırladığınız miktarda sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın. Eğer silikon kek kalıbınız yoksa kalıbın içine bir streç film yerleştirerek kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

8 Haziran 2008 Pazar

Siyah omlet

Siyah omlet

Bu Pazar sabahı gene eşimden - Seyyah (GİTTİKLERİMDEN) - farklı ve güzel bir omlet tarifi daha ekliyoruz. Daha önceleri çekirdeği çıkartılmış siyah zeytinden de yapıyorduk. Ama ezmesi ile yapıldığında tüm omlete yayıldığı için tadı daha güzel oldu. Resimlerde tam belli olmasa da oldukça siyah bir omlet oldu… Kızlarımız tadını zeytinli pizzaya benzettiler…
Beğenmeniz umuduyla sizlere de tavsiye ediyoruz…

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:
3 – 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
1 küçük kâse rendelenmiş kaşar peyniri
3 – 4 dilim salam (küçük küp kesilmiş)
2 adet domates
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet yeşil taze biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet taze sarımsak
2 diş sarımsak
8 – 10 dal maydanoz
2 – 3 dal dereotu
2 – 3 dal taze nane
Bol kimyon, kırmızı toz pul biber
Az miktar karabiber



Yapılışı:
Sızma zeytinyağında ince ve küçük kesilmiş kuru soğanları soteleyin, yumuşamaya başladığında sarımsakları ekleyip karıştırın. Domatesleri ekleyip birkaç defa alt üst edin, kıyılmış maydanozların yarıdan fazlasını ve bir yemek kaşığı acı biber salçasını ekleyip karıştırın. Domatesler suyunu verip pişmeye başladığında küçük küp şeklinde kesilmiş salamları da ekleyin, pişmeye bırakın.
Bu arada ayrı bir kasede yumurtaları ve siyah zeytin ezmesini baharatlarını da ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı pişmiş malzemelerin üzerine gezdirerek dökün, bir iki defa karıştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini döküp ayırdığınız maydanozları serpin.
Birkaç dakika sonra ateşi söndürün, kapağını kapatıp dinlendirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun…


(Not: Biz gerek biber salçasında gerek ise siyah zeytin ezmesinde az da olsa tuz olduğundan, hiç tuz katmadık…)

6 Haziran 2008 Cuma

Çavdar Unlu Ekmek

Çavdar Unlu Ekmek

Sevgili Özlem ’in başlatmış olduğu KAHVALTI ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİNE ben de Çavdar Unlu Ekmeğimle katılmak istiyorum. Kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Kahvaltı sofralarımızın en vazgeçilmezidir ekmeklerimiz. Hele de şöyle hafta sonu ailenin hep bir arada olduğu bir kahvaltıda, kahvaltılıkların yanında sıcacık mis kokulu bir ekmek ne güzel gider. Bir de üzerine sürdüğünüz tereyağıyla lezzeti daha da artar. Ekmek makinesinde ekmek yapmaya başladıktan sonra da pişerken eve yayılan mis gibi kokusu ise bambaşka, sabırsızlıkla bekliyorsunuz makineden çıkacak sıcacık ekmekleri. Geçtiğimiz günlerde çavdar ve buğday unu karışımıyla yaptığım ekmeğimizi paylaşmak istedim sizlerle, gerçekten çok nefisti… İşte ekmeğimiz:
Image Hosted by ImageShack.us
Malzemeler :
1 +1/8 kap ılık su
2,5 tbsp (çay kaşığı) ayçiçeği yağı
2,5 tbsp (çay kaşığı) şeker
1,5 tsp tuz
2 kap buğday unu
1 kap çavdar unu
1+1/4 tsp kuru maya
1 nolu temel pişirme programı


Yapılışı:
Tüm malzemeleri yazılış sırasına göre pişirme tavasına koyun. Makinenizin içine yerleştirin ve kapağını kapatın, 1 nolu programda çalıştırın, 2 saat 53 dakika sonra bip sesini duyduğunuzda ekmeğinizin pişme işlemi tamamlanmış demektir. Ekmeğinizi tavadan 15 dakika sonra ters yüz yaparak çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

4 Haziran 2008 Çarşamba

Kakaolu toplar

Kakaolu toplar

Bu tarif için bir malzeme veremeyeceğim her şey göz kararı, epeydir bloglarda görüyordum, dolapta kalıp unutulmuş büyükçe bir dilim kakaolu, portakallı kremalı yaş pastayı görünce bunu denemeye karar verdim çokta güzel oldu. Resimlerini zor çektim anında yok olup gitti…
Yaş pastanın içine, rondoda karıştırdığım kuru incir, kayısı, biraz bisküvi, çok az süt, portakal kabuğu rendesi koyup yoğurdum, toplar yaptım, Hindistan cevizi, renkli şekerler ve portakal kabuğu rendesiyle karıştırdığım Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına aldım. Az önce söylediğim gibi çok fazla beklemeden tükendi.
Afiyet olsun.

1 Haziran 2008 Pazar

Yeşillikli Ekmek Omleti

Yeşillikli Ekmek Omleti

Her hafta eşimin ( Seyyah ) yaptığı omletleri bekleyen arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Bu Pazar sabahı da eşimin yeni bir omlet tarifini paylaşacağız. Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmek isteyenler için de bir seçenek.
Bizler severek ve beğenerek yedik. Sizlere de öneriyoruz.

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:
4 – 5 yumurta
1 çay bardağı süt
½ kase yemek kaşığı beyaz peynir
½ kase rendelenmiş kaşar peyniri
½ kase ince kıyılmış taze nane
½ kase ince kıyılmış maydanoz
½ kase ince kıyılmış dereotu
1- 2 adet yeşil taze soğanın yeşil yaprakları
1- 2 adet yeşil taze sarımsak yeşil yaprakları
2 adet taze yeşil biber
3 – 4 ince dilim bayat ekmek (rondoda ince çekilmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı)
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 – 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Karabiber, kimyon, kırmızı toz pul biber
Tuz (arzu edilirse az miktar)

Yapılışı:
Maydanozu ve naneyi yıkayıp incecik doğrayın. Bayat ekmek dilimlerini mutfak robotunda çekerek bulgur tanesi büyüklüğüne getirin. Peyniri, yumurta, baharatları, sütü ve ufalanmış ekmeği büyük bir kaseye alıp çırpın. Bunlara salçalarla incecik kıydığınız naneyi, maydanozu, taze sarımsak ve soğan saplarını da ekleyip 10 dakika dinlendirin.
Tavada kızdırılmış sızma zeytinyağına önce yeşilbiberleri döküp yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz karışımı ekleyin, birkaç defa karıştırarak, tahta spatula ile üzerine az bastırarak düzleştirin, altını kısıp, tavanın ağzını kapatarak birkaç dakika pişmeye bırakın.
Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ve maydanoz-naneyi üzerine serpin. Kaşarlar eridiğinde ateşten alıp sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun.