Tencerede Biftek
Ankara dönüşü yeniden merhabalar. Ankara’da eşimin kontrolleri bittikten sonra Beypazarı’na gittik, tabii daha önce gidenler bilirler, bol bol alışveriş yaptık, o güzelim lezzetleri görüpte almamak olmazdı. Tarhanası, kurusu, doğal kurutulmuş sebze ve meyveleri, çeşitli otlar, şu an hatırıma gelen lezzetler… Hele sarmalarına bayıldım, bol ekşili. İlk fırsatta oradan aldığım ekşi dağ eriğiyle deneyeceğim, umarım onlarınki gibi olur.
Kısaca biz Beypazarı’nı çok sevdik, ilk fırsatta çocuklarla da gitmeyi düşünüyoruz. Kısa süreli de olsa geçmişte yolculuk yapmak isteyenler için güzel bir seçenek. Tabii oraya gitmişken bir sürü de fotoğraf çektik, onun dışında Ankara’da iki yıl önce restore edilmiş Eski Ankara Evleri de görülmeye değer, bu işe emeği geçenleri kutluyoruz. Gerçekten çok güzel olmuş.
Dönüşte de Hattuşaş, Yazılıkaya ve Alaca höyüğe de uğradık. Memleketimizin her yeri görülmeye değer güzellikte.
Tüm bunlarla ilgili yazı ve fotoğrafları, daha sonra eşimin sayfasından detaylı olarak izleyebilirsiniz.
Şu sıralar çoğu arkadaş diyette, ben de daha önce hazırladığım diyete de uygun olduğunu düşündüğüm bu yemeğimi sizlerle paylaşmak istedim. Kızartma olmadığı için de çok daha sağlıklı.
Malzemeler:
500 gr biftek
1 küçük soğan
Kekik, karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Çok az zeytinyağı
Üzeri için
Domates
Yeşilbiber
Patates
Soğan
Sarımsak
Yapılışı:
Bifteklerin üzerine ince kıyılmış soğan, kekik, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın, dolapta dinlendirin.
Daha sonra yayvan bir çelik tencereyi ateşe koyarak kızdırın, arada birkaç damla su damlatarak kontrol edin. Eğer su damlacıkları cıva gibi tencerede dolaşıyorsa tavını almış demektir. Kesinlikle tencereye yağ koymayın, bu şekilde etler ızgara lezzetinde olacaktır. Biftekleri tencereye hiç aralıksız olarak üzerine bastırarak yerleştirin. Ateşi kısığa getirin. İlk başta biftekler tencereye iyice yapışacaklardır. Ama bir süre sonra yavaşça suyunu vererek tabandan ayrıldığını göreceksiniz. O zaman biftekleri bir spatula yardımıyla ters çevirin. Bir iki dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra, etlerin üzerine patates, soğan, domates, sarımsak ve biberleri yerleştirin. İsterseniz bir domatesi rendeleyerek te ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.