Papara
Malzemeler:
Bayat ekmek
Domates
Soğan
Sarımsak
Yeşilbiber
Kırmızı taze biber
Kabak
Bezelye
Patates
Maydanoz
Taze nane, dereotu
Biber salçası
Domates salçası
Kimyon
Kırmızı pul biber, karabiber
Zeytinyağı
Yeteri kadar su
Üzerine dökmek için:
Sade yoğurt veya sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Paparanın yapılışında malzeme miktarları vermedim. Herkes kendi arzusuna göre miktarları ayarlayabilir. Ben genelde tüm malzemeleri eşit miktarda kullandım, yalnız domates miktarı diğerlerinden daha fazlaydı. Birde salça miktarları biraz bolca olursa daha lezzetli oluyor, çünkü çorba kıvamında sulu olduğu için fazla salçayı kaldırıyor.
Öncelikle ekmek hariç tüm malzemeyi yıkadıktan sonra cinslerine göre doğrayın. Genişçe bir tencereye önce salçaları alarak su ilavesiyle salçalar eriyene kadar karıştırın. Sonra doğradığınız malzemeleri ve sebzelerin üzerine çıkacak şekilde su ekleyerek pişirmeye bırakın. Ekmekler ıslatılacağı için kıvamı sulu olmalı, pişme esnasında suyunu çekerse su ilave edebilirsiniz. Pişmesine yakın baharatları ve zeytinyağını da ilave edip ocaktan alın. Ben bu karışıma havuç ta ilave ediyorum. Ama o sırada evde havuç yoktu onun için havuçsuz oldu. Ben tuz eklemedim çünkü salçaların tuzu yeterli oluyor.
Küçük küçük doğradığınız ekmekleri tabaklara koyarak üzerlerine ekmekler iyice ıslanacak şekilde bolca bu pişirdiğiniz harçtan sıcak sıcak dökün. İsterseniz bu şekilde, isterseniz arzunuza göre sade veya sarımsaklı yoğurt dökerek te yiyebilirsiniz. Ben sarımsaklı yoğurtlusunu tercih ediyorum, mantı gibi çok lezzetli oluyor. Sizlere de tavsiye ederim, bu şekilde bol sebzeli, bol acılı çok lezzetli oluyor. Hem de bayat ekmekleriniz değerlenmiş oluyor.
Afiyet olsun.
19 yorum:
selam arkadaşım.nefis bir yemek olmuş.içindeki malzemelerle çok besleyici hemde bayat ekmekleri degerlendirmek acısından harika bir yemek..elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net
ablacim ellerine saglik papara deyince aklima sutle ekmek geldi biz ona papara derizde :D pek degisikmis denemek lazim opuyroum
selam,
ne güzel olmuş , paparayı bende çok severim , bu tarifte malzeme çok zengin , eminim çok lezzetli olmuştur.
sevgilerimle
bizim papara biraz daha değişik..demekki herkesin kendine has paparası var:)
bunuda aklıma yazdım sahurda nefis olur..ablacım ellerine sağlık..
canım ellerine sağlık ablacım şahane olmuş..sevgiler hayırlı iftarlar
merhabalar canim, ellerine saglik, papara harika olmus, cok degisik ve cesnili bir yemek cesidiymis, yarin benimde paylasacagim buna benzer bir türden yarin ugrarsan erkek elinden cikan bir yemekle karsilasirsin, tadida harikaydi gercekten.
Seninkinide daha güzel olduguna eminim, afiyetler ve sifalar olsun, sevgiler...
Fatmacım adı papara ama çok değişik ve bol malzemeli enfes birşey olmuş çokta besleyici çocukar çok sevecek eminim bunu ellerine sağlık canım hayırlı sahurlar sevgiler
fatmacığım harika değerlendiröişsin her şeyi. harika gerçektende. svglr
Ne hoş, ne neş'eli ve renkli sayfanız ve arkadaşlıklarınız var...
Tarif ve sunumlar da hârika! Annenize de hürmetlerimi iletmek isterim.
Âfiyette kalınız..
Sevgiler...
Canım ablacım papara nefis görünüyor..helede dolapta kalmış birkaç sebzeyi değerlendirmek için nefis bir alternatif olmuş.ellerine sağlık ablacım.yarasın size şifa olsun.
Fatmacığım, ilk kez duydum papara yemeğini. Buda nedir ki dedim. Fotoğraflarını izledim peş peşe. Artık sunum kısmına geldiğinde, yoğurt ve turşu çıkınca ortaya mmmmm bakımki ağzımdan sular akıyor :))) Tahmin edebiliyorum çok lezzetli olmuştur.
İyi de ismi neden papara acaba? bir deyim vardır, "paparayı yemek" Azar işitmek anlamında kullanılır. Bu papara yemeğinin "paparayı yemek" ile ilintisi olabilirmi? merak ettim işte :)
Sevgiler canım..
ne kadar lezzetli görünüyor..ellerine sağlık....
demek papara bu yemekmiş..ismini baya duymuştum....böyle papara yenmezmi...harika görünüyor...
Sevgili Fatma ellerine sağlık,harika görünüyor,kebap gibi...ben de papara yapmıştım ama klasik yöntemle,arkadaşın dediği gibi demek ki herkesin kendi papara tarifi var:-))))sevgilerimle...
GRÇEKTEN İZLERKEN MEST OLDUM HARİKA OLMUŞ..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
MUTLAKA DENİCEM..
SEVGİLERLE..
GRÇEKTEN İZLERKEN MEST OLDUM HARİKA OLMUŞ..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
MUTLAKA DENİCEM..
SEVGİLERLE..
Ablacim ellerine saglik,papara yi rahmetli dedem pek severdi sirf ondan yemek isterdi,senin papara tarifin biraz benim bildigimden degisik olmus,ama sahane olmus,bu sekilde de denerim,ellerine saglik,afiyet olsun sizlere.
Güzel bir hafta geçirmen dilegiyle,sevgiler canim ablam.
Ablacigim,ellerine saglik.Ramazan da ekmek nedense daha bir fazla aliniyor ve cok tüketilmedigi icinde bayatliyor.Bence bu mübarek günlerde israftan kacinmaya daha bir dikkat etmek gerek.Bu güzel lezzeti tekrar hatirlattigin icin
tesekkürler.
Hayirli ve bereketli iftarlar diliyorum,sevgiler...
ayy ne severim ben ellerine sağlık ablacımm nefisss olmuşşş bide sarımsaklı yoğurtt mmmm:)))öptüm sevgiler
ellerine sağlık canım.harika olmuş..
Yorum Gönder