♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

8 Kasım 2006 Çarşamba

Islak Kek

Islak Kek



Malzemeler:


3 yumurta


2 su bardağı toz şeker


½ su bardağı sıvı yağ


½ su bardağı süt


1 paket kakao (2 Çorba kaşığı dolusu kadar)


1,5 su bardağı un


1 fiske tuz


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya



Sosu:


1 su bardağı süt


1 çorba kaşığı granül kahve



Yapılışı:


Şeker ile yumurtayı çırpın, ayrı bir yerde kakaoyu, sıvı yağ ve bir fiske tuzla eriterek çırptığınız karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra bu karışımından ½ su bardağı ayırın. Sonra sütü, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eleyerek ekleyin. Karıştırın, ısıtılmamış fırında 170 derecede pişirin.


Normal oda sıcaklığındaki süt ile kahveyi eritin, fırından çıkan sıcak kekin üstüne dökün. Sonra da ayırmış olduğunuz sosu üzerine dökerek yayın.


Biraz soğuduktan sonra dilimleyip, arzunuza göre üzerine yeşil Antep fıstığı tozu veya Hindistan cevizi ve damla çukulata ile süsleyebilirsiniz.


Afiyetler olsun…


(Bu tarif Füsun Hanımdan alınmıştır, tarafımızdan da denenmiştir.)


Hiç yorum yok: