♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

20 Kasım 2006 Pazartesi

KIRMIZI BEYAZ

KIRMIZI BEYAZ




Malzemeler
1 lt süt
5 ç.k nişasta
2 ç.k hindistan cevizi
1 s.b şeker
1 yumurta sarısı
SOSU
500 gr vişne,çilek,frambuaz(hangisini isterseniz)
1 ç.k şeker
1 s.b su
1 t.k nişasta(1 fincan soğuk suda erit)

Yapılışı
Sütten 1 bardak ayırarak şekeri karıştır ve kaynatmaya bırak.1bardak süt,y.sarısı,nişastayı karıştır.Kaynayan şekerli süte bu karışımı ekle karıştırarak pişirmeye devam et,hindistan cevizini de ekle ,pişince kalıba dök ,sıcaklığı gidince dolapta soğut. Sosu için, 1 fincan suda erittiğiniz nişastayı, su ve şekerle kaynattığınız meyvelerle beraber koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kremayı kalıptan çıkarıp, hazırladığınız sosu döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: