♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Lahmacun

Lahmacun

Biz genelde lahmacunun içini hazırlayıp fırına yollayıp pişirtiyoruz. Tabii evde yapmakta mümkün, zaman zaman evde yaptığım da oluyor ama taş fırının lezzeti daha farklı hem de evde yapılması biraz uzun sürüyor. İçi fırına yollayıp, ayran ve salata yapıp, sofrayı hazırlayana kadar lahmacunlar da geliyor, tabii bizlere de sıcak sıcak ekşili salatayla birlikte afiyetle yemek düşüyor.
Daha önce evde kendi yaptığım lahmacunları yayınlamıştım. Şimdi daha önceden fırına yaptırdığım lahmacunların fırın görüntülerini vermek istedim. O zaman iç hazırlarken görüntülerini çekmek aklıma gelmemişti, eşim fırında lahmacunlar yapılırken görüntülemiş. Ben de iç malzemeyi verip anlatayım, sadece iç harcın fırında yapılış sırasında son hali var.
Bu hafta sonu da hiç aklıma gelmedi, harcı hazırlarken görüntülemek. Buradaki görüntüler yarım kg kıyma ile yapılmış miktar, haliyle bu haftakiler bunun iki katı oldu.
Bu hafta sonu yaptırdığım lahmacunları gören arkadaşlar önce ne kadar çok olduğunu söyleseler de tek bir tane bile kalmadı. Çünkü maalesef bizim buralarda güneydoğu illerinin adı verilerek açılan yerlerde o lahmacunlar yapılsa da Antep, Antakya ve Adana’da yediklerimizin yerini tutmuyor. Çünkü etten ziyade bol soğan ve acılı salça karışımı bir şey, onun için biz de kendi ağız tadımıza göre iç hazırlayıp fırında yaptırıyoruz. Hatta fırıncımız, biz böyle lahmacun yapsak bir şey kazanamayız demiş eşime. Eh artık siz düşünün… Şimdi de iç harcımızı hazırlamaya geçelim isterseniz.

Malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma
1 kg domates
1 kuru soğan
1–2 baş sarımsak
2 bağ maydanoz
½ kg yeşilbiber
2–3 tane taze kırmızıbiber
3 çorba kaşığı acı biber salçası(ev yapımı)
1 çorba kaşığı domates salçası(ev yapımı)
Pul biber, karabiber, tuz, kimyon
Nar ekşisi(miktar ağız tadınıza göre)
2 çorba kaşığı zeytinyağı(arzuya göre)


Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri yıkayıp iri şekilde doğrayın, sonra rondoda iyice kıyma haline gelene kadar çekin. Kıymayı da aynı şekilde çekin. Sonra bunları genişçe bir kapta karıştırın. Nar ekşisini, baharatlarını da kendi ağız tadınıza göre ayarlayın. Arzunuza bağlı olarak zeytinyağını da ekleyin. Daha önce kimyon koymazdık, bu sefer koyduk çok güzel oldu. Daha sonra da hazırladığınız harcı fırına göndererek pişirtin. Ya da evde kendiniz hamurunu da hazırlayarak pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

11 yorum:

gelincik dedi ki...

ohh mis gibi nede güzel hazırlamışsın içini taş fırın tadınada diycek yok yanında soğuk ayranla değmeyin keyfime olmuş.ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler....

sevgi dedi ki...

canım seninde ellerine sağlık lahmacunlar harika olmuş.bizde sürekli yapılır misafirede ikram ediyoruz herkes bayıla bayıla yiyor vallahi.

neslihan dedi ki...

Ellerine sağlık Fatma'cığım.lahmacunlar harika görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

sevgi dedi ki...

Harika olmuşlar .Ellerinize sağlık.Özellikle slayt şeklinde sunmanız çok güzel.Teşekkürler

Baharcicegi dedi ki...

Burda bulsakta tas firini göndersek lahmacunlari,ben evde firinda yapiyorum tas firin lezzetine uymaz ama idare ediyoruz,nefis olmus ellerine saglik canim

hdidem95 dedi ki...

oy oyy ne güzel görünüyor ablacım çok severim ellerine sağlık sevgiler

pelin'ce dedi ki...

Rahmetli Nezihe teyzemiz vardı Üsküdar'da otururdu,evlerinin altında fırın.Her gidişimizde 30-40 lahmacun sipariş ederdi.Kalabalıktık tabii o zamanlar ...Vallahi ne çok özledim o zamanları...Nefis olmuş sizin lahmancunlarda,ellerinize sağlık...
Kocaman Sevgiler.

Dilekkmutfakta dedi ki...

offff Fatmacım şu anda saat gece 12 civarı ve midemden sesler gelmeye başlamış ve ben lahmacunları görüyorum en sevdiğim yiyecek haftada 1 krizim tutar mutlaka gideriz yada yaparım ama fırına gönderme şansım yok içi hazırlamak çok önemli,afiyet olsun arkadaşım...

birdutmasali dedi ki...

BANA SAMSUN GÜNLERİMİ ÖZLETTİN FATMACIĞIM..
BAK 2.5 SENEYİ GEÇTİ,
HALA GELİP TADAMADIM PİDELERİMİZİ BU GÜZELLİKLERİ..
KARA YEMİŞLERE SEVGİLER ÖPÜCÜKLER YOLLUYORUM ŞİMDİDEN.
BURNUMDA TÜTÜ NE YALAN :)

sarı mutfak-hande dedi ki...

ohhh süper ya bayılırım lahmacuna ellerine sağlık cnm

nanekokusu dedi ki...

merhaba arkadaşım,
cumanı mubarek etmek için uğramıştım yoktun cuman mubarek olsun güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle ailecek selamlar....