♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

16 Nisan 2007 Pazartesi

Antakya usulü taze börülce (Libye)

Antakya usulü taze börülce (Libye)

Bu kadar yer dolaştık, sadece gezmedik tabi. Gittiğimiz yerlerde yeni tarifler, yeni tadlar da aldık. Antakya'da Libye denilen genelde ise taze börülce olarak bilinen fasulye cinsi bir yaz sebzesiniz de tarifini sizlerle paylaşmak istedik.


Zeytinyağlı taze börülce
1 kg. börülce 2 adet kuru soğan 5-6 adet domates
1 adet taze kırmızı biber1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı şeker Zeytinyağ,tuz
Börülceleri ayıklayın, 1 parmak genişliğinde kesin,domatesleride kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soteleyin,domatesleri,salçayı ekleyip sotelemeye devam edin. Sonra börülceleri ,tuzu,şekeri ekleyin,domatesi fazla olduğu için su istemez fakat pişme esnasında kontrol ederek su gerekiyorsa katabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Eğer isterseniz hepsini çiğden koyarakta pişirebilirsiniz. Zeytinyağını en son ekleyip 1 - 2 dakika daha pişirin. Bu şekilde börülceler çok daha çabuk pişiyor.
Unutmadan, yanında turşu ile daha da güzel oluyor...
Afiyet olsun.

http://sofram.blogcu.com

Hiç yorum yok: