♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

21 Nisan 2007 Cumartesi

Antakya usulü Kısır

Antakya usulü Kısır




Malzemeler:
1 su bardağı köftelik esmer bulgur
1 adet kuru soğan
3 – 4 dal taze soğan
½ bağ nane
½ bağ maydanoz
1 adet taze Kırmızı biber
2 – 3 adet Yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası (ev yapımı tercih)
2 yemek kaşığı biber salçası (ev yapımı tercih)
½ çay bardağı Nar ekşisi
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı Kimyon
Tuz
1 çay kaşığı fesleğen
Yapılışı:
Bulguru ince süt tel süzgece koyun, üzerinden sıcak suyu geçirin alttan akarak suyu süzülsün, bir tarafta dinlensin. Bu arada size içine konulacak malzemeleri hazırlayın.
Bulgur kabarıp sıcaklığını kaybettikten sonra, salçaları, tuzu, pul biberi, kimyonu, fesleğeni katın, yoğurun ve yedirin. Karışım olduktan sonra taze soğan, kuru soğan, nane ve maydanozun içinden bir kısmını alarak (alınan bu miktar üzerine serpilecek) geri kalanı içine ekleyin. Yeşil ve kırmızı biberler (çarliston veya acı yeşil biber ile taze kırmızı biber) de eklenerek tekrar karıştırın. Salçanız tuzlu ise tuzu ona göre ayarlayınız.
En son sızma zeytinyağın ve nar ekşisini katın iyece yedirerek karıştırın, servis tabağına alarak , üzerine kalan taze nane, maydanozu serpiştirin.
Afiyetler olsun.
Notlar:
(dikkat : nar ekşisi sosu aynı tadı vermiyor, ama tercih ve bulunmaz ise kullanılabilinir)
(dikkat: bu karıştırma işlemlerini kaşıkla değil, elle yoğurarak yapın)
(dikkat: bulgurunuzun daha diri olmasını isterseniz üstünden normal soğuk su geçirebilirsiniz)
(önemli: İç malzemeyi ve katılanları ağız tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)

http://sofram.blogcu.com/

Hiç yorum yok: