Zıbıdık
Malzemeler
½ kg zıbıdık
1 kuru soğan
3 yumurta
Karabiber, tuz
Zeytinyağı
Yapılışı
Zıbıdıkların kök kısımlarını keserek ayıklayın, bol suda, sürekli suyunu değiştirerek yıkayın. Sonra küçük küçük doğrayarak tuzlu suda haşlayın. Süzgece alarak süzdürün. Soğanları yemeklik doğrayarak, zeytinyağında soteleyin, zıbıdıkları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra yumurtaları karabiberle çırparak zıbıdıkların üzerine dökün ve yumurtalar pişince ateşten alarak, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Daha önce ot etkinliği sırasında birçok arkadaşım, sayfalarında hodan tarifi verdiler, benim memleketim Gerze’de (Sinop) ise bu isimle bilinir. Senelerdir yapıp yediğimiz şekliyle sizlerle paylaşmak istedim. Artık yavaş yavaş bitmek üzere, isterseniz, haşladıktan sonra, daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.
http://sofram.blogcu.com/
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
18 Nisan 2007 Çarşamba
Zıbıdık
Etiketler: SALATA VE MEZELER Gönderen SOFRAM zaman: 00:47
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Annem yeni gönderdi Gerzeden çok ta özlemişim afiyetle yedik.Tarif için ellerine sağlık.Figen
Yorum Gönder