♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

3 Mayıs 2007 Perşembe

Mor Havuç Pilavı

Mor Havuç Pilavı



Malzemeler
300 gr mor havuç
1 kâse pirinç
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuru nane
½ çay bardağı nar ekşisi
Mor havucun suyu
Tuz

Yapılışı
Havucun soyacakla dış kabuklarını temizleyin. Bu işlemi yaparken elinize eldiven giyin, yoksa elleriniz mosmor olur. Havucu yıkayın ve halka halka doğrayın, üzerine su ve tuz koyarak haşlayın. Soğanı incecik doğrayın ve zeytinyağında soteleyin, haşlanmış havuçları da ilave edip biraz daha soteleyin. Önceden ılık suda bekletip, yıkadığınız pirinci de koyun ve bu şekilde biraz daha kavurun. Daha sonra üzerini 1 parmak geçecek şekilde havucun haşlama suyunu ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edin, eğer pişmemişse gerektiği kadar su ilave edebilirsiniz. Pilavımız pişince nane serpin ve nar ekşisini üzerine gezdirin, hafifçe karıştırın ve on dakika kadar demlendirdikten sonra yanında turşu, yoğurt ve salatayla servis yapın.
Afiyet olsun.

http://sofram.blogcu.com/

4 yorum:

yemegim dedi ki...

merhabalar ilk yorum benden olsun nasil yetisiyorsun 2 siteye ben tasinirken bayigi zorluk cekmistim sana kolay gelsin yeni sitenide arkadas listeme ekliyorum canim,
morhavuc pilavida cok degisik geldi denemek isterim ellerine saglik sevgiler...

SOFRAM dedi ki...

canım merhaba, çok teşekkürler, şu an evdeki bilgisayar serviste olduğu için taşıma işleri aksadı.Eşimin diğer pc siyle idare ediyoruz.Taşıma işlerini de zaten eşim yapıyor, ben karışmıyorum, artık bakalım ne zaman biterse, mor havuç pilavı çok güzel olur, tavsiye ederim canım, ziyaretin için de çok teşekkürler güzelim, sevgiler...

Hale dedi ki...

Merhabalar,

diger sitelerden atlayarak geldim :) degisik tarifleriniz var, ilgimi cekti yanliz Mor Havuc nedir?

Benim bildigim bir tane Kirmizi Pancar vardir salatasini yapariz ondan mi bahsediyorsunuz yoksa farkli birsyemi?

selamlar

SOFRAM dedi ki...

Sevgili hale,
Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Bu mor havucu ilk defa Antakya da görüp yemeğini yedim. Bildiğimiz havucun aynısı sadece rengi oldukça koyu bir mor... Hatta daha kalınca olanalardan dolmasını bile yapıyorlar..
sevgi ve selamlar...