♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

23 Mayıs 2007 Çarşamba

Sirkeli Pırasa Salatası

Sirkeli Pırasa Salatası


Malzemeler
3 adet pırasanın beyaz kısmı
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
5-6 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı
Pırasaları yıkayın, resimdeki gibi doğrayın, bir tencereye yağla birlikte koyun ve tencerenin ağzını kapatın. Ara sıra karıştırın, hiç su koymayın, pırasalar yumuşayıp pişme kıvamına geldiğinde sirke, pul biber, sarımsak (ezilmiş) ve tuzu katın, bu şekilde birkaç dakika daha pişirip ateşten alın, servis kabına boşaltın, soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

http://sofram.blogcu.com/

3 Mayıs 2007 Perşembe

Mor Havuç Pilavı

Mor Havuç Pilavı



Malzemeler
300 gr mor havuç
1 kâse pirinç
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuru nane
½ çay bardağı nar ekşisi
Mor havucun suyu
Tuz

Yapılışı
Havucun soyacakla dış kabuklarını temizleyin. Bu işlemi yaparken elinize eldiven giyin, yoksa elleriniz mosmor olur. Havucu yıkayın ve halka halka doğrayın, üzerine su ve tuz koyarak haşlayın. Soğanı incecik doğrayın ve zeytinyağında soteleyin, haşlanmış havuçları da ilave edip biraz daha soteleyin. Önceden ılık suda bekletip, yıkadığınız pirinci de koyun ve bu şekilde biraz daha kavurun. Daha sonra üzerini 1 parmak geçecek şekilde havucun haşlama suyunu ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edin, eğer pişmemişse gerektiği kadar su ilave edebilirsiniz. Pilavımız pişince nane serpin ve nar ekşisini üzerine gezdirin, hafifçe karıştırın ve on dakika kadar demlendirdikten sonra yanında turşu, yoğurt ve salatayla servis yapın.
Afiyet olsun.

http://sofram.blogcu.com/