Levrek fırında
Arzu ettiğiniz miktarda levreği temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayıp tuzunu içine alması için bir müddet bekletin. Sonra zeytinyağıyla hafifçe tepsinizi yağlayarak balıkları yerleştirin ve fırınınızı ızgara ayarında kızdırdıktan sonra tepsiyi fırına yerleştirin. Bir yüzü kızarınca çevirin ve diğer yüzü de pişince fırından alarak servis yapın tabii yanında bolca salatayla. Arzu ederseniz, limon ve zeytinyağını karıştırıp bir sos hazırlayarak balıkların üzerine dökerek te yiyebilirsiniz. Gerçekten nefis oluyor. Biz balığı tadında yemek için çoğunlukla ızgara yaparak yiyoruz. Hem böylesi daha lezzetli olduğu gibi sağlıklı da oluyor. Hem levrek çok lezzetli bir balık olduğu için de sadece tuzlayıp ızgara yapmak yeterli oluyor zaten.
Afiyetler olsun...
Not: Yaptığımız Ege gezisi ile ilgili diğer yazımız eşimin sayfasında...
Ege Bölgesi Gezisi - Gezi İzlenimleri – Beğenmediklerimiz
Ege Bölgesi Gezisi - Gezi İzlenimleri – Beğendiklerimiz
Bu hafta sonu gittiğimiz annemlerin bahçesi ile ilgili yazımız:
Hafta sonu Yazlık ve Bahçe
Bu arada ile tüm gönül dostlarımızın, tüm insanlığın ve tüm müslümanların Ramazan'ını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz...
15 yorum:
selam,
levreğe bayılırım , en güzelde ızgara ya da mangalı olur .
ellerine sağlık
sevgilerimle
balığın her türüne bayılırım ablacım ellerine sağlık öptüm sevgiler
pek balıkla aramız hoş değildir ama varsa ayıklayıp salatayla ve bol limonla ikram eden deme keyfime
ellerine sağlık
sevgiler
selam..amannn eşim görmesin:)balık dedinmi dayanamaz...harika olmuş.elinize saglık.afiyet olsun sizlere..hayırlı ramazanlar dilerim.
http://hunerlieller.net
allah hepimize ramazanı layığıyla geçirmeyi nasib etsin..hayrılı ramazanlar canım
bizde balığı çok seviyoruz..hele levrek ve ızgara nefis:)
sevgiler ablacım ,hayırlı ramazanlar..
hayirli bereketli ramazanlar ablacim tum ailenize sevgiler bizden
Fatmacım levreklerde iştah kabartıyor neyse bu gün balık yasağı bitiyor bol bol çıkar inşallah ramazanda fazla yenmesede yinede özlemiştik mutlaka pişiririz ellerine sağlık canım fırında hem hafif hem lezzetli olmuştur . hayırlı bereketli ramazanlar diliyorum kucak dolusu sevgiler canım
hayırlı ramazanlar...balık pişirmede bende bu yöntemi kullanıyorum.ellerine sağlık..
fatma ablam levrek harika görünüyor..sayenizde balık isimlerini öğreniyorum...
ellerine sağlık....
hayırlı ramazanlar diliyorum...
Merhaba,çok lezzetli bir tarif,denemek siterim bunu,ama fırının ızgarasına cesaret edemiyorum,kokusu çıkmaz felan diye.Hayırlı Ramazanlar diliyorum.sevgilerimle...
Güzel arkadaşlarım beğenilerinize çok teşekkürler,balık bizim için mutfağımızın vazgeçilmezlerinden, sağlıklı olduğu kadar da severek tüketiyoruz.Nihayet avlanma yasağı da bitti, daha fazla çeşit balık yiyebileceğiz.
Sizlere de hayırlı ramazanlar diliyorum,yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları allah kabul etsin...
Sevgilerimle...
Hayırlı ramazanlar Fatma Hanım! İnşallah bereketli, sağlıklı, huzurlu bir ay olsun! Herkese çok selam:)
Hayırlı ramazanlar diliyorum..Ellerine sağlık...
Gezi fotoğraflarına doğru yola koyuluyorum:)
Hayırlı ramazanlar diliyorum..Ellerine sağlık...
Gezi fotoğraflarına doğru yola koyuluyorum:)
Yorum Gönder