♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

31 Ağustos 2008 Pazar

Levrek fırında

Levrek fırında

Arzu ettiğiniz miktarda levreği temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayıp tuzunu içine alması için bir müddet bekletin. Sonra zeytinyağıyla hafifçe tepsinizi yağlayarak balıkları yerleştirin ve fırınınızı ızgara ayarında kızdırdıktan sonra tepsiyi fırına yerleştirin. Bir yüzü kızarınca çevirin ve diğer yüzü de pişince fırından alarak servis yapın tabii yanında bolca salatayla. Arzu ederseniz, limon ve zeytinyağını karıştırıp bir sos hazırlayarak balıkların üzerine dökerek te yiyebilirsiniz. Gerçekten nefis oluyor. Biz balığı tadında yemek için çoğunlukla ızgara yaparak yiyoruz. Hem böylesi daha lezzetli olduğu gibi sağlıklı da oluyor. Hem levrek çok lezzetli bir balık olduğu için de sadece tuzlayıp ızgara yapmak yeterli oluyor zaten.
Afiyetler olsun...

Not: Yaptığımız Ege gezisi ile ilgili diğer yazımız eşimin sayfasında...

Ege Bölgesi Gezisi - Gezi İzlenimleri – Beğenmediklerimiz

Ege Bölgesi Gezisi - Gezi İzlenimleri – Beğendiklerimiz

Bu hafta sonu gittiğimiz annemlerin bahçesi ile ilgili yazımız:

Hafta sonu Yazlık ve Bahçe

Bu arada ile tüm gönül dostlarımızın, tüm insanlığın ve tüm müslümanların Ramazan'ını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz...

15 yorum:

neseersoy dedi ki...

selam,
levreğe bayılırım , en güzelde ızgara ya da mangalı olur .
ellerine sağlık
sevgilerimle

hdidem95 dedi ki...

balığın her türüne bayılırım ablacım ellerine sağlık öptüm sevgiler

Adsız dedi ki...

pek balıkla aramız hoş değildir ama varsa ayıklayıp salatayla ve bol limonla ikram eden deme keyfime

ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

selam..amannn eşim görmesin:)balık dedinmi dayanamaz...harika olmuş.elinize saglık.afiyet olsun sizlere..hayırlı ramazanlar dilerim.
http://hunerlieller.net

fatosun mutfagından... dedi ki...

allah hepimize ramazanı layığıyla geçirmeyi nasib etsin..hayrılı ramazanlar canım

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

bizde balığı çok seviyoruz..hele levrek ve ızgara nefis:)

sevgiler ablacım ,hayırlı ramazanlar..

NiNo dedi ki...

hayirli bereketli ramazanlar ablacim tum ailenize sevgiler bizden

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Fatmacım levreklerde iştah kabartıyor neyse bu gün balık yasağı bitiyor bol bol çıkar inşallah ramazanda fazla yenmesede yinede özlemiştik mutlaka pişiririz ellerine sağlık canım fırında hem hafif hem lezzetli olmuştur . hayırlı bereketli ramazanlar diliyorum kucak dolusu sevgiler canım

Adsız dedi ki...

hayırlı ramazanlar...balık pişirmede bende bu yöntemi kullanıyorum.ellerine sağlık..

Disalce dedi ki...

fatma ablam levrek harika görünüyor..sayenizde balık isimlerini öğreniyorum...

ellerine sağlık....

hayırlı ramazanlar diliyorum...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Merhaba,çok lezzetli bir tarif,denemek siterim bunu,ama fırının ızgarasına cesaret edemiyorum,kokusu çıkmaz felan diye.Hayırlı Ramazanlar diliyorum.sevgilerimle...

SOFRAM dedi ki...

Güzel arkadaşlarım beğenilerinize çok teşekkürler,balık bizim için mutfağımızın vazgeçilmezlerinden, sağlıklı olduğu kadar da severek tüketiyoruz.Nihayet avlanma yasağı da bitti, daha fazla çeşit balık yiyebileceğiz.
Sizlere de hayırlı ramazanlar diliyorum,yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları allah kabul etsin...
Sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hayırlı ramazanlar Fatma Hanım! İnşallah bereketli, sağlıklı, huzurlu bir ay olsun! Herkese çok selam:)

pelince dedi ki...

Hayırlı ramazanlar diliyorum..Ellerine sağlık...

Gezi fotoğraflarına doğru yola koyuluyorum:)

pelince dedi ki...

Hayırlı ramazanlar diliyorum..Ellerine sağlık...

Gezi fotoğraflarına doğru yola koyuluyorum:)