♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

30 Kasım 2006 Perşembe

Hamsi Doldurma Pilavı (Hamsili Pilav)

Hamsi Doldurma Pilavı (Hamsili Pilav)




Malzemeler:
1 kg. hamsi
1 kâse pirinç
1 kâse su
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
½ bağ maydanoz
Tuz, karabiber, kırmız pul biber, kuru nane

Üzeri için
1 adet yumurta
Karabiber

Yapılışı:
Önce soğan yağda sotelenir, yıkanıp süzülmüş pirinç eklenip kavrulur. Su, tuz, pul biber, salça eklenir karıştırılır, ağzı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Maydanoz, nane, karabiber eklenerek karıştırılır. Dinlenmeye bırakılır.(Dikkat: suyu pilav suyundan az olmalıdır)

** **
Hamsiler yıkanıp ayıklanır kılçıkları temizlenir. Bir fırın kabına resimdeki gibi arada hiç boşluk bırakmadan dizilir. Daha önceden hazırlanmış iç pilavı dizilmiş hamsilerin üzerine dökülerek yayılır. Kenarlarındaki hamsiler pilavın üzerin kapatılır, açık kalan pilav üstü de geri kalan hamsilerle açık kalmayacak şekilde örtülür. Tamamen örtülmüş olan pilavın üst kısmına da karabiber ile çırpılmış yumurta dökülerek yayılır. Daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

27 Kasım 2006 Pazartesi

Kuru köfte


Kuru köfte



Malzemeler:

300 gr. Köftelik kıyma

1 kuru soğan

5 – 6 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

3 dilim kuru bayat ekmek içi

1 adet yumurta

Kırmızıbiber, tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

Tüm malzemeyi katarak iyice yoğurun. Köfte şekilleri verin. Kızgın yağda kızartın. Köftenin yağında yemeğin yanında garnitür olarak istenirse domates, biber kızartılarak servis yapabilirsiniz.


Afiyetler olsun…

25 Kasım 2006 Cumartesi

Acılı Doyuran Omlet

Acılı Doyuran Omlet

Malzemeler:
2 yumurta
1 adet kuru soğan
1 adet sosis
1 adet domates
1 adet büyükçe kırmızı taze biber
2 adet çarliston yeşilbiber
4 – 5 adet yeşil sivri biber
1 kâse haşlanmış makarna
1 tatlı kaşığı acılı biber salçası
1 çay bardağı süt
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon,
Kuru nane, kuru fesleğen
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:
Kuru soğanı, biberleri daha önceden temizleyip küçük parçalar halinde kesin. Bir kâse makarnayı haşlayıp hazırlayın. Sızma zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları pembeleştirin, pembeleşmeye yakın kırmızı ve yeşil taze biberleri atın beraber soteleyin.
Bir adet sosisi de ekleyerek, acılı biber salçasını ve domatesleri katıp pişirin. Domatesler suyunu çekmeye yakın haşlanmış makarnaları ekleyin, birkaç defa karıştırıp sütü katın. Bu arada tüm baharatları ve arzu edilirse bir kısım maydanozu da ekleyin.
Süt kaynamaya başlayınca bir kâsede çırpılmış olan yumurtaları dolaştırarak ekleyin ve ateşi açın. Bir iki dakika hafifçe karıştırıp, altını kısın, yumurtalar pişince kalan maydanozları üzerine serpip kapağını kapatın kendi buharında maydanozlar az da olsa buharından yumuşasın.
Sıcak servis yapın…
Afiyetler olsun…

22 Kasım 2006 Çarşamba

Herkes Beğendi

Herkes Beğendi



Malzemeler:
7 – 8 adet orta boy patates (haşlanmış olacak)
2 adet havuç
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sızma zeytinyağı
Tuz


Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri soyarak içlerini püre haline getirin. Tuzu ve sızma zeytinyağını katarak karıştırın. Bir servis kabına yayarak üzerine bastırın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu yayın.
Rendeleyip yağda sotelenen havuçları yoğurdun üzerine serpiştirin.
Afiyetler olsun…

20 Kasım 2006 Pazartesi

KIRMIZI BEYAZ

KIRMIZI BEYAZ




Malzemeler
1 lt süt
5 ç.k nişasta
2 ç.k hindistan cevizi
1 s.b şeker
1 yumurta sarısı
SOSU
500 gr vişne,çilek,frambuaz(hangisini isterseniz)
1 ç.k şeker
1 s.b su
1 t.k nişasta(1 fincan soğuk suda erit)

Yapılışı
Sütten 1 bardak ayırarak şekeri karıştır ve kaynatmaya bırak.1bardak süt,y.sarısı,nişastayı karıştır.Kaynayan şekerli süte bu karışımı ekle karıştırarak pişirmeye devam et,hindistan cevizini de ekle ,pişince kalıba dök ,sıcaklığı gidince dolapta soğut. Sosu için, 1 fincan suda erittiğiniz nişastayı, su ve şekerle kaynattığınız meyvelerle beraber koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kremayı kalıptan çıkarıp, hazırladığınız sosu döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

18 Kasım 2006 Cumartesi

Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav

Malzemeler:
2 su bardağı Terme Pirinci
2 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı su (haşlanmış nohutun suyu)
4 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre azaltılabilinir)
Tuz

Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Eğer varsa yayvan bir tencereye (karnıyarık tenceresi gibi) 4 su bardağı nohut suyu ve nohutu, tuzunu koyup kaynatınız. Kaynayınca ılık suda haşlanıp yıkanmış pirinçleri ilave ediniz.
Kaynadıktan sonra ocakta tencerenin altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriniz.
Tavada erittiğiniz tereyağını üzerine dökünüz. 10 – 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun…

16 Kasım 2006 Perşembe

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası



Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
½ su bardağı erişte
1 kuru soğan
Pul biber, tereyağı, tuz

Yapılışı:
Mercimeğin üzerine yeteri kadar su ve tuz konularak pişmeye bırakılır. Mercimekler yumuşadıktan sonra erişteler de katılır. Pişirmeye devam edilir. Erişteler piştikten sonra, soğan tereyağında kavrulur, içine kırmızı toz/pul biber eklenerek pişen çorbanın üzerine katılır.
Afiyet olsun.