♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

25 Kasım 2006 Cumartesi

Acılı Doyuran Omlet

Acılı Doyuran Omlet

Malzemeler:
2 yumurta
1 adet kuru soğan
1 adet sosis
1 adet domates
1 adet büyükçe kırmızı taze biber
2 adet çarliston yeşilbiber
4 – 5 adet yeşil sivri biber
1 kâse haşlanmış makarna
1 tatlı kaşığı acılı biber salçası
1 çay bardağı süt
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon,
Kuru nane, kuru fesleğen
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:
Kuru soğanı, biberleri daha önceden temizleyip küçük parçalar halinde kesin. Bir kâse makarnayı haşlayıp hazırlayın. Sızma zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları pembeleştirin, pembeleşmeye yakın kırmızı ve yeşil taze biberleri atın beraber soteleyin.
Bir adet sosisi de ekleyerek, acılı biber salçasını ve domatesleri katıp pişirin. Domatesler suyunu çekmeye yakın haşlanmış makarnaları ekleyin, birkaç defa karıştırıp sütü katın. Bu arada tüm baharatları ve arzu edilirse bir kısım maydanozu da ekleyin.
Süt kaynamaya başlayınca bir kâsede çırpılmış olan yumurtaları dolaştırarak ekleyin ve ateşi açın. Bir iki dakika hafifçe karıştırıp, altını kısın, yumurtalar pişince kalan maydanozları üzerine serpip kapağını kapatın kendi buharında maydanozlar az da olsa buharından yumuşasın.
Sıcak servis yapın…
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: