♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

6 Kasım 2006 Pazartesi

Kış Omleti

Kış Omleti



Sizlerle bugün eşimim omlet çeşitlerinden birini paylaşacağım. Yıllardır çocuklarımıza ve gelen misafirlere farklı ve değişik omletler yapar. Tabi bunlar hep bekârlık günlerinden kalan eşimin uygulamaları ile ortaya çıkmış, pratik ama besleyici, farklı ve değişik karışımlar.
Her pazar sabahı kahvaltıdaki omletler eşim tarafından yapılır. Bizim için hafta sonları Pazar sabahları merakla beklenir. Bir gece önce kızlarım artık sipariş verirler. Bazı Pazar sabahları ise dostlarımız da katılırlar. Zira onlar için de bir değişiklik oluyor, yumurta yemeyen çocukları bile farkına varmadan severek yiyerek alıştılar.
Fırsat buldukça bunları sayfama aktaracağım.


Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 adet küçük boy soğan
4 – 5 adet küçük yeşilbiber
1 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Kırmızı toz biber, kimyon, tuz, , karabiber
Kuru Fesleğen, kuru nane
2 çorba kaşığı Sızma zeytinyağı
(Not: Tarif 2 kişiliktir, malzemeler kişi sayısına göre ayarlanabilir.)

Yapılışı:
Tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğanlar yağda sotelenir. Arzuya göre pembeleşme oranı belirlenir. Küçük kesilmiş yeşilbiberler ve acı kırmızıbiber salçası katılır, sotelenen soğanlara eklenir. Birbirini yiyen malzemelere önceden kavrulmuş kıyma konulur, baharatlar eklenir, bir defa karıştırılır. Süt eklenir, karıştırılır, kaynamasından sonra önceden çırpılmış yumurtalar konulur. Hızlı bir şekilde karıştırılarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışması sağlanır, tavanın altı ince ateş ayarına indirilir. Birkaç dakika sonra piştiğinde ocaktan alınır, sıcak servis yapılır.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: