♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

5 Kasım 2006 Pazar

20.Yıl Pastamız

20.Yıl Pastamız

Malzemeler:
5 Adet yumurta
1 + ¼ su bardağı şeker
2,5 su bardağı un (yumurtalar küçük ise 2 su bardağı un)
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
½ litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
2 adet muz

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Şeker ile yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Ayrı bir yerde kabartma tozu ile un karıştırılarak elenir. Karışıma yavaşça ekleyerek karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına dökülerek ısıtılmamış fırına konularak 170 derecede pişirilir.

Kreması ise; süt, şeker ve un karıştırılarak pişirin. Koyulaşınca ateşten alarak margarin ve vanilya ilave edin. Krema ılıyınca yani soğumaya yüz tutunca hazırlamış olduğunuz muz püresini katın.

Keki 3 parçaya kesin, aralarına kremaları sürün (kek-krema-kek şeklinde). En son olarak krem şantiyi hazırlayıp keşkin dışını kaplayacak şekilde sürün. Krem şantinin bir kısmını alarak içine kakao katarak istediğiniz şekilde süsleme ve yazı için kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: