♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

28 Eylül 2006 Perşembe

Antakya'nın Biberli Ekmeği

Antakya'nın Biberli Ekmeği
Tarifi:
Malzemeler:
6 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya (kullandığınız herhangi bir maya )
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Hamuru açmak için yettiği kadar sızma zeytinyağı



İç malzemeler:
300 – 400 gr. Çökelek (lor, ekşimik v.b.)
3 çorba kaşığı tuzlu yoğurt (Antakya’da olan yöresel pişmiş süzme yoğurt) ( Bunu yerine 2 çorba kaşığı süzme yoğurt kullanabilirsiniz)

1 adet küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Kuru Kekik (veya zahter)
Kırmızı toz biber
Susam


Yapılışı:
Hepsi karıştırılarak yumuşak mayalı bir hamur yapılır. Mayalanmaya bırakılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır yani bezeler hazırlanır. Elimizi zeytinyağına banarak hamuru en ince hale gelinceye kadar açın. Bohça şeklinde yağlayarak katlayın. Tüm bezeleri bu şekilde yaparak tepsiye dizin. Daha sonra karıştırılarak hazırlanmış iç malzemeyi bu önceden hazırlanmış hamurların üzerine elinizle bastırarak yayın. 15 – 20 dakika kadar bu halde dışarıda tekrar mayalanması için bırakın. Isıtılmamış olan 200 derece sıcaklıkta fırında pişirin. Afiyet olsun.


http://www.blogcu.com/kenaryazilari/
sayfasında misafir ettiğim tarifimi kendi sayfama da ekledim....

Hiç yorum yok: