♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

23 Eylül 2006 Cumartesi

Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı İç Bakla



Malzemeleri:
1 kg. Taze İç bakla
1 büyük baş soğan
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tuz
3 yemek kaşığı Şeker
1 yemek kaşığı domates salçası (ev yapımı önerilir)
Su – üzerini örtecek kadar –
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. İç baklayı, suyu, şekeri, tuzu, soğanı bir tencereye koyun ve pişirin. Baklalar pişip iyice yumuşayıncaya kadar bekleyin, sonrasında salçasını ve zeytinyağını ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
Pişme esnasında eğer baklalar yeterince pişmemişse su ilavesi yapabilirsiniz.
Piştiğine kanat getirince ocaktan alınız. Tencerenin altını kapatıp kıyılmış dereotunun yarısını ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ½ yarım saat kadar bekletin.
Daha sonra servis tabağına alıp kalan dereotunu üzerine serpin.
Yerken üzerine (yiyeceğiniz miktara) sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: