♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

30 Eylül 2006 Cumartesi

İrmik Tatlısı 

İrmik Tatlısı


Malzemeler:
2 su bardağı irmik
100 gr. Margarin veya tereyağı
2 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su veya süt
1 paket vanilya
Üzeri için toz tarçın
Yapılışı:
Tencerede yağı eritin, irmiği boşaltın erimiş yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar (rengi hafif değişinceye kadar) kısık ateşte kavurun. Yalnız dikkat edin kızarmasın….
Sürekli karıştırarak normal oda sıcaklığındaki suyu veya sütünü ekleyin. Bir müddet bu şekilde pişirin, irmikler hafif şişip koyulaşmaya başladığında toz şekerini ilave edin.
Koyulaşıp kıvamını alınca dikdörtgen bir borcam kabına sıcak olarak boşaltın. Üzerine hindistan cevizi ve toz tarçınla süsüleyin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: