♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

3 Kasım 2007 Cumartesi

Hamsi ziyafeti

Hamsi ziyafeti


Balık avlanma yasağının bittiği tarihler Ramazan ayına denk gelince, çok istememize rağmen arzu ettiğimiz kadar balık yiyemedik. Daha sonraları da bir türlü tam ağız tadı ile yapıp yemek kısmet olmadı.


Bizim arzu ettiğimiz şekilde bir zaman nihayet oldu. Kısa seyahatimizden döner dönmez hemen bir düzenleme yapıp, bizleri Ordu Yalıköy – Medreseönü’nde evlerinde misafir eden Aysel ve Birsel hanımlarla teyze kızları Reyhan hanımı, blogcu sayfalarında tanışıp ailecek görüştüğümüz Canan hanımın Samsun‘da fakülte kazanmış olan Zeynep kızımızı da davet ederek fırında kocaman bir tepsi hamsi yaptık.


İstediğiniz kadar miktarda hamsi,


Birkaç adet yeşilbiber


Kuru soğan


Kırmızı toz pul biber


Karabiber


Tuz


İle tatlandırarak, fırına koymadan önce de biraz bekleterek


Yanında sirkeli ve limonlu bol salata ile ve de tahin helvasını da üzerine bir güzel afiyetle yedik. İşte o gecemizdeki soframızdan görüntüler.




Bir sonraki yazımda da tuzlama tarifini vereceğim.


Hamsi Ziyafeti

2 yorum:

Sevil Altunel dedi ki...

slm ayşecim hamsi ziyafetin tam ziyafet olmuş ellerine sağlık.tuzlamayı çok merak ediyor bekliyorum..sevgiler..

SOFRAM dedi ki...

Sevilcim çok teşekkürler canım, tuzlamayı blogcuda yayınladım, burada da yayınlayacağım, ismimi karıştırdın sanırım, Fatma olacaktı, sevgiler...