Hamsi ziyafeti
Balık avlanma yasağının bittiği tarihler Ramazan ayına denk gelince, çok istememize rağmen arzu ettiğimiz kadar balık yiyemedik. Daha sonraları da bir türlü tam ağız tadı ile yapıp yemek kısmet olmadı.
Bizim arzu ettiğimiz şekilde bir zaman nihayet oldu. Kısa seyahatimizden döner dönmez hemen bir düzenleme yapıp, bizleri Ordu Yalıköy – Medreseönü’nde evlerinde misafir eden Aysel ve Birsel hanımlarla teyze kızları Reyhan hanımı, blogcu sayfalarında tanışıp ailecek görüştüğümüz Canan hanımın Samsun‘da fakülte kazanmış olan Zeynep kızımızı da davet ederek fırında kocaman bir tepsi hamsi yaptık.
Birkaç adet yeşilbiber
Kuru soğan
Kırmızı toz pul biber
Karabiber
Tuz
İle tatlandırarak, fırına koymadan önce de biraz bekleterek
Yanında sirkeli ve limonlu bol salata ile ve de tahin helvasını da üzerine bir güzel afiyetle yedik. İşte o gecemizdeki soframızdan görüntüler.
Bir sonraki yazımda da tuzlama tarifini vereceğim.
2 yorum:
slm ayşecim hamsi ziyafetin tam ziyafet olmuş ellerine sağlık.tuzlamayı çok merak ediyor bekliyorum..sevgiler..
Sevilcim çok teşekkürler canım, tuzlamayı blogcuda yayınladım, burada da yayınlayacağım, ismimi karıştırdın sanırım, Fatma olacaktı, sevgiler...
Yorum Gönder