♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

13 Kasım 2007 Salı

Kabak Mücver

Kabak Mücver





Malzemeler:


3 büyük boy kabak


3 yumurta


7 çorba kaşığı un


½ demet dereotu


Tuz, karabiber, kırmızı toz/pul biber


Kızartmak için sıvıyağ




Yapılışı:



Kabaklar rendelenir, diğer malzemelerde içine katılarak karıştırılır. Kızdırılmış sıvı yağ içine birer kaşık bu karışımdan konulur üzerine hafifçe bastırılarak kızartılır. İster ilk sıcaklığı geçtikten sonra ister soğumuş olarak servis yapabilirsiniz.



Afiyetler olsun.





(Bir önceki yayınlamış olduğum tarifte sadece son şekli vardı. Bu sefer aşamalı olarak ekliyorum. ilk yayınladığım: Kabak Mücver )


Kabak Mücver(blogcu'da)


2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

selam canım nerelerdesin hiç görünmüyorsun kabak bitmeden yapmak lağzım bizim evde çok seviliyor mücver ben tepsidekini daha çok seviyorum ama eşimde kızartma seviyor bazen tepside bazen kızartma sık sık yapıyoruz ellerine sağlık canım sevgiler hayırlı geceler

SOFRAM dedi ki...

Canım merhaba, çok şükür iyiyim, biraz temizliğe giriştim, onun için pek fazla bakamıyorum, canım çok teşekkürler beğenin için evet, mücveri biz de çok severek yiyoruz, her iki türlüsü de güzel oluyor, ama arada bir yenilirse kızartma heralde zararı olmaz, görüşmek üzere öptüm canım, sevgiler...