Kabak Mücver
Malzemeler:
3 büyük boy kabak
3 yumurta
7 çorba kaşığı un
½ demet dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı toz/pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Kabaklar rendelenir, diğer malzemelerde içine katılarak karıştırılır. Kızdırılmış sıvı yağ içine birer kaşık bu karışımdan konulur üzerine hafifçe bastırılarak kızartılır. İster ilk sıcaklığı geçtikten sonra ister soğumuş olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
(Bir önceki yayınlamış olduğum tarifte sadece son şekli vardı. Bu sefer aşamalı olarak ekliyorum. ilk yayınladığım: Kabak Mücver )
Kabak Mücver(blogcu'da)
2 yorum:
selam canım nerelerdesin hiç görünmüyorsun kabak bitmeden yapmak lağzım bizim evde çok seviliyor mücver ben tepsidekini daha çok seviyorum ama eşimde kızartma seviyor bazen tepside bazen kızartma sık sık yapıyoruz ellerine sağlık canım sevgiler hayırlı geceler
Canım merhaba, çok şükür iyiyim, biraz temizliğe giriştim, onun için pek fazla bakamıyorum, canım çok teşekkürler beğenin için evet, mücveri biz de çok severek yiyoruz, her iki türlüsü de güzel oluyor, ama arada bir yenilirse kızartma heralde zararı olmaz, görüşmek üzere öptüm canım, sevgiler...
Yorum Gönder