♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

11 Aralık 2007 Salı

Zeytinyağlı Ispanak kökü

Zeytinyağlı Ispanak kökü




Malzemeler:

1 kg ıspanağın ayıklanmış kökleri

1 büyük kuru soğan

1 havuç

6-7 diş sarımsak

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz


Yapılışı


Ispanağın köklerini ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın. Soğanı piyazlık, havucu halka halka , sarımsakları da küçük doğrayın. Bir tencereye alın, 2 çorba kaşığı kadar su koyarak hafif yumuşayana kadar pişirin, sonra salçasını, ıspanak köklerini , şekerini,tuzunu, zeytinyağını, limonsuyunu da ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişince biraz soğumaya bırakın ılık olarak servis yapın.


Afiyet olsun.

Not:Ben ıspanak kökünün hep kıymalı pirinçlisini yapar, severek yerdik. Daha önce onun tarifini yayınlamıştım. Bu sefer bu şekilde denedim, böylesi de çok güzel oldu, arzu edilirse buna da pırasada olduğu gibi çok az pirinç ilave edilebilir.

(NOT: Görüntü kaynağından silindiği için bugün kaynak kodları değiştirmek zorunda kaldık. Umarız bu sefer de bir aksilik olmaz !...)

Zeytinyağlı Ispanak kökü (blogcu'da)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydin canim ispanak kisin vazgecilmezler arasinda birde zeytin yagli oluncademe tadina,eline saglik,sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Günaydın canım, evet ıspanağı biz de çok severiz ve bu şekilde zeytinyağlı ilk defa denedim ve çok hoşumuza gitti, teşekkürler canım, sevgiler...

Dilek Mutfakta dedi ki...

canımmm ziyaretime gelmişsin çok memnun oldum yeni bloğun çok hoş olmuş,tekrar beklerim,kolay gelsin sana...

Adsız dedi ki...

SELAM BENDE KIŞIN ISPANAKLI BİRÇOK YEMEK DENERİM..EMİNİM BU TARİFTE ÇOK LEZZETLİDİR.ELİNİZE SAGLIK..SEVGİYLE KALIN..

SOFRAM dedi ki...

Dilekcim sen de hoşgeldin canım yeni sayfama,herkesi ziyaret etmeye çalışıyorum tabii zaman yettiğince, ama siz eski dostlarımın yeri her zaman ayrı canım...Sayfamı beğenmene de çok sevindim, görüşmek üzere canım...

Sevgili hünerlieller, biz sevdik,güzel oldu,çok teşekkürler ziyaretiniz için, sevgiler...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

fatmacım gün aydın canım ıspanak kışın en güzel sebzesi bence pastasına kadar yapıyoruz herşeye uyuyor kırmızı kırmızı köklü adapazarındada böyle güzel ıspanaklar bulmak mümkün istanbulda bu kadar güzeline çok nadir rastlıyoruz çok sevdiğim için bayıldım ellerine sağlık güzel bir gün diliyorum sevgiler canım çok öpüyorum

SOFRAM dedi ki...

Sevgili Ergülcüm,çok teşekkür ediyorum canım,bizde ailecek ıspanağın her çeşit yemeğini seviyoruz, hatta ben küçükken kızım Sebla'ya tüm yeşil yapraklı sebzeleri ıspanak diye yedirirdim, şimdi bütün kış sebzelerini çok sever.
Ben de bu çeşit ıspanağı severim,hem böyle güzel köklü oluyor, hem de lezzetli. Çok şükür bizim burada Çarşamba ve Bafra ovaları nedeniyle sebzemiz bol, ucuz ve tazecik.
Canım ben de güzel bir gün diliyorum, sevgilerimle öptüm canım...

keskinli dedi ki...

selam yine ben yani keskinlininmutfagi burdada baktim görünmüyor canim bigin olsun
ayrica benimde blogspotta sayfam var ugrarsan arada sevinirim sevgiler

Unknown dedi ki...

canim ispanagin herseyini cok seviyorum helede kok yemegine bayiliyorum bende tereyaglieksili kavurmasini yapiyorum senin tarifini deneyecegim ellerine saglik kucak dolusu sevgilerimi biraktim.