Yer Elması
Yer elmasını seneler önce Ankara’da öğrenciyken alıp pişirmiş, sevmiştim ama bir daha da yapmamıştım. Hep pazarda görüyordum ama aradan geçen yıllarda tadını bile unutmuştum. Ama canım arkadaşım Gül’ün sayfasında gördüğüm o güzel görüntüden sonra ( ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI ) hemen alıp onun tarifine göre pişirdim. Çocuklar da bizler de çok sevdik, ondan sonra daha birkaç kez pişirdim. Canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum bu güzel tarif için… Bu güzel lezzeti yapmayanlar varsa hemen pişirmelerini tavsiye ediyorum. İşte tarifi…
Malzemeler:
500gr yer elması
1 havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker, tuz
Limon, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Yer elmalarını soyup, doğrayarak suya koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve halka halka doğradığınız havucu zeytinyağında soteleyin. Havuçlar yumuşayınca yıkadığınız yer elmalarını da ekleyip karıştırın ve üzerine gelecek kadar sıcak su koyup pirincini, şekeri, tuzu, limon suyunu da ilave edin. Yer elması çok çabuk pişiyor, pirinçler piştiğinde, yemeğiniz de pişmiş demektir, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca servis tabağına alarak üzerine maydanoz veya dereotu serperek limon sıkın. Ben ayrıca acıyı sevdiğimiz için pul biber de serptim.
Afiyet olsun.
NOT: Sinop gezisinin devamı için ( Sinop'a Giriş) isteyenler bakabilirler…
18 yorum:
ıımmhh...ne kadar nefis görünüyor...çok küçüktüm ve meyve olarak yiyordum....yemeğinide gittikçe merak eder oldum..ilk fırsatta almalyım...
ellerine sağlık....
çok öpüyorum...
canim hem cok degisik yemekler yapiyorsun hemde cok faydali yemek seciyorsun eminim cok saglikli yasiyorsundur insallah eline saglik canim öptümm
SELAM...çook güzel ve iştah acıcı görünüyor.tam benlik bir yemek olmuş malum diyetteyim:((eline saglık canım..sevgiler.
Şu tenimiz ruhumuzun bir köşküdür. Orası bir tepe, bit yıkık yer değildir. Ruhumuz bizim biricik dostumuz, yârimizdir. O, bize hiçbir zaman yabancı olmaz. Gönül yolu, korkunç bir çölden geçer. Yürekli bir er, Rüstem gibi bir yiğit olmayan oraya nasıl varabilir? Oraya varacak kişi, bir pehlivan gibi hasmını yere vuran, çeşitli gıdalarla bedenini besleyen, kuvvetli, güçlü kişi değildir. Oraya varacak kişi, nefsini yenen, kendi benliğini yıkıp alt eden, dünya âşığı değil, Allah âşığı olan kişidir. Böyle bir kişinin bedeni mezara girince; mezarın toprağı ile örtülünce, o bedenden tohum nasıl baş verir yücelirse, tıpkı onun fini Hak tarafından kabul edilmiş ağacı yükselir, boy atar. Nurlu bir gönül erinden başka, o nura âşık olan kimdir? Aşk mumu, pervanenin gönlünden başka neyi yakar?
GÜL'ÜN MUTFAĞI http://dogada.blogspot.com/
Fatmacım canım güzel dileklerin için çok teşekkürler canım.
yer elması sevenler için gerçekten çok nefis bir lezzet ellerine sağlık çok güzel olmuş fatmacım beğenip denediğin içinde çok teşekkür ediyorum canım sevgilerimle çok öpüyorum
GÜL'ÜN MUTFAĞI http://dogada.blogspot.com/
Fatmacım canım güzel dileklerin için çok teşekkürler canım.
yer elması sevenler için gerçekten çok nefis bir lezzet ellerine sağlık çok güzel olmuş fatmacım beğenip denediğin içinde çok teşekkür ediyorum canım sevgilerimle çok öpüyorum
hic tatmadigim bi lezzet.
eminim guzeldir
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
canim ellerine saglik yemek nefis olmus,ben yer elmasini hep cig yedim yemek olarak hic denemdim eminim öylede lezzetli oluyordur canim,sevgiler..
ben de hiç yemedim ama bulursam kesin deneyeceğim.yemeğin bir harika olmuş.eline sağlık..
canım fatma ablam, ben pek severim yer elmasını. her çeşit pişiriyorum. en son böreğini ve ekmeğini yaptım :))) ama tabi zeytinyağlısı en süperi oluyor.
sizin tabakta nefis görnyor.
ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
Merhaba Fatmacigim, mmmmmhhhhhhhh...... inan nefis görünüyor canim, ellerine saglik.
Görüsürüs.......
Emine
canım ellerine sağlık eminimki güzeldir lezzetlidir...ama ben bu yer almasını ne elime aldım nede yaptım nede yedim hiç alakadar olamadık artık bu tariften sonra bi ara alır yaparuk:)) öpüyorufm seni.sevgilerimle
Yer elmasının etli yapıldığın biliyordum ama zeytinyağlısını ilk defa duydum. Canım gayet lezzetli görünüyor elerine sağlık.
Sevgiler…
ablacımm ellerine ağlık..hiç yemedim ama eminim çok güzeldir tadı...resimlerde harika..akif abinin ellerine sağlık..sevgilerr
ablam canım istediğin poğaca olsun al hepsini afiyetler olsun:))) seninde ellerine sağlık çok güzel görünüyor zeytinyağlı yer elması olsa hiiççç yok demem valla:)) öptüm selamlar sevgiler
canim ablam çok degisik bir tarif hiç yemedim ama hos gorunuyor denemek lazim eline saglik sayende hos ve bilmedigim tarifleri ogreniyorum sagol, profiterol içinde canim bende kremayla yapiyorum ama bu yaptigimda hem kremali hem santili yaptim resimdeki de kremali ikisindende yaptim ama karisinca belli degil, sansa kremalisi çikti resimde, guzel yorumun için tesekkur ederim guzel bir aksam dilerim optum
selamlar canim nasilsin,
insaALLAH iyisindir...
tarifin cok hos olmus, nefis görünüyor önceden daha böylesini yememisdim...
ellerine saglik canim...
sana güzel ve sevgi dolu bir aksam dilerim...
hoscakal canim
zeytinyağlı yer elmasını eşimde çok seviyor faydalı birşey çiğ bile yeriz biz eline sağlık çoktandır yapmıyordum hatırlattın baba:)
Yorum Gönder