Hamsi tava
Balık mevsiminin yavaş yavaş sona ermekte olduğu şu günlerde, uzun bir ara vermek durumunda kaldığımızdan yayınlayamadığımız, Hamsi sezonunda yaptığımız hamsi tavaları sizlerle paylaşmak istedim.
Bu sefer bir de filmini ekledik. Genelde mısır unu ile kızartılan hamsiyi biz buğday unu ile kızartırız. Sizler arzunuza göre tercih edebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg hamsi
Buğday unu
2 tatlı kaşığı tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Hamsileri ayıklayıp suyu durulanıncaya kadar yıkayıp sonra süzdürün. Tuzlayarak biraz bekletin. Tavaya ayçiçeği yağı koyarak kızdırın. Bol unun içinde unladığınız hamsileri tavaya resimdeki gibi dizin. Alt kısmı kızarınca üzerine düz bir tabak kapatarak, önce yağını süzdürün ve hamsileri tabağa ters çevirerek alın. Sonra tabaktaki hamsiyi tavaya kaydırak şeklini bozmadan aktarın. Yağını da üzerine dökün. Bu yüzü de kızarınca yine tabağı kapatıp, yağını süzdürün ve tabağa ters çevirerek alın. Bu tabaktan da servis tabağına aktarın. Yanında salata, yeşillikler ve tabii ki tahin helvasıyla birlikte servis yapın. Üzerine de bol köpüklü bir Türk kahvesi de pek güzel gider. Benim kahveyle pek aram yoktur ama balık yedikten sonra kahve içmek çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
18 yorum:
Afiyet olsun Fatma'cığım,
Sana bahsetmiştim, bizim buralarda bir hanımla eşinin yeri var, adı da "KARADENIZ FAAST-FOOD" (tam bu şekilde yazılmış!) Bir kere oradan hamsili pilav aldım ama çok ağır gelince bir daha da uğramadım. Oysa güzel bir hamsi yemek isterdim, senede bir kere dahi olsa.
Tijen'ciğim inşallah sana birgün evimizde yedirmek kısmet olur hamsilerimizden. Dışarıda balık yemeği ben de hiç sevmem, özellikle de o ağır yanık yağ kokusu beni tutar. Evde yapılanı hiçbirşeye değişmem.
Sevgiler...
Merhaba ablacım..
Hamsi nefis görünüyor..Çok özledim tadını..Bolu'da taze bulmak zor değildi..Tadını çıkardık sayılır..Ama burda ulaşım nne kadar kolayda olsa ( yinede bilemeyiz tabi ) kaç güne gelmiş şüpheye düşüyor insan..Bir kere tadabildik bu sene..Tadı damağımda..Ben şöyle kocaman bir porsiyon alsam ayıp olmaz değilmi.
Eline sağlık ablacım..sevgilerimle.
ablacığım ellerine sağlık hamsiyi bende çok severim ne güzel görünüyor öptüm sevgiler
Fatmacım hamsi pek sevmem ama video şahane olmuş,ellerine sağlık..
Balık sezonu zaten çok bereketli geçmedi.Özellikle istanbulda...
Ben de her hafta mutlaka pişirmeğe çalışıyorum.
Sevgiler..
ıımmhh...en sevdiğim balık...
nefis görünüyor...
bende normal unla kızartırım..çok güzel oluyor...
ellerinize sağlık...
NEFİS NEFİS.PEK SEVERİM HAMSİ TAVAYI.ELLERİNE SAĞLIK...
VALLAHİ FATMACIĞIM SAMSUNUN HAMSİLERİ HER YERDEN BİR BAŞKA GELİYOR GÖZÜME.
SANIRSIN Kİ HAHKİKİ GÜMÜŞTEN OLMALAR..
EYY MAŞŞALLAH.
Cok severim. Fotografta hamsileri görünce canim istedi ve hemen derin dondurucudaki hamsileri cikardim, bu aksam ben de yapacagim:)) Ellerine saglik canim.
Mis gibi.
Çok canım istedim.
Afiyet olsun.
Sevgiler.
Fatma Ablacığım
Dün eşinize yorum bıraktığım aslında size de yazacaktım ama işyerinin yoğunluğundan yazamadım. Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Belediyeye çayımı içmeye muhakkak bekliyorum. Hamsiye de diyecek kelime bulamıyorum çok çok severim ve kışın her fırsatta yapar yeriz. Yalnız buğday unu değil mısır unu kullanıyorum karadeniz alışkanlığı olsa gerek. Hamsili Pilava bayılırım hamsi köftesi de mükemmel saymakla bitmez değilmi. Sevgiler.
Nasıl çevireceğimi öğrenmek için sabırla bekledim. Siz en zor kısmı koymamışsınız :(
Yine de enfes görünüyor. Ellerinize sağlık!
fatma abla eminim manken gibi birisinizdir bence hiç diyete gerek yok. zaten katıklı ekmek kilo aldırmaz. yanında kekik çayı içersen hem sağlık katlanmış olru hemde tadı...
saygılarımla.
Sevgili Fatma ben ilk kez duyuyorum normal unla kızartılabildiğini :) Bilsem komşudan mısır unu istemezdim hamsiler için. Bir dahakine aklımda olsun. Hamsiler nefis görünüyor ayrıntısı ile anlatman da çok güzel olmuş. Bizde hamsiyi Karadenizli olduğu için eşim hazırlar, çok da güzel yapar.Üzerine sıcak helva öneririm. Sevgiler...
Ya Ablam,bu videoyu koymakla hic iyi etmemissin.Resmen can cekistirdin bana...Baligin yagda cizirtisina,yagin sicrayisina kadar
gördüm.Nasil yedigini de yayinlasaydin da kalp krizinden gideyim,mest oldum burada...
YANINA BOL LİMONLU SALATA OH YEMEDE YANINDA YAT ELLERİNE SAĞLIK
Kuzumla ben bayılırız:))) Kayınvalidem kılçığını çıkarıp pişirir benim için:) Artık zamanı geçiyor dediğiniz gibi. Ellerinize sağlık! Öpüyorum sizi ve kızları! Selamlar, sevgiler...
Canim ellerine saglik hamsi tava harika olmus, hic yemedigim bir lezzet. Bifteklerde harika, emeklerine saglik canim. Ben pek bu aara ilgilenemdim bu ara, annemi bugün tr ye ugurladim, insallah daha cok görüsmek üzere, sevgiler...
Yorum Gönder