♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

12 Mart 2008 Çarşamba

Isırgan Çorbası

Isırgan Çorbası
Bu hafta pazara gittiğimizde o kadar çok ısırgan vardı ki hemen aldım, güzelce yıkadım, bir kısmını çorba yaptım, diğerlerini de kurutuyorum. Daha sonra ister çay olarak için ya da nane gibi ufalayarak çorbalarınız da kullanın. Ben çorbasını şimdi tarifini verdiğim şekilde terbiyeli ya da sütlü yapıyorum. İkisi de ayrı bir lezzet oluyor. Daha sonra onun da tarifini veririm inşallah. Bu faydalı bitkiyi hiç olmazsa sağlık için senede bir kere yapmak gerek. Gerçekten çok lezzetli bir çorba oluyor, tavsiye ederim. İşte tarifimiz, umarım sizler de beğenirsiniz…

Bu arada daha önce gittiğimizi belirttiğim ‘’Parmaklıklar Ardında’’ dizisinin de çekildiği Sinop Tarihi Cezaevi’nin yeni yazı ve resimleri için arzu edenlere: Sinop Tarihi Cezaevi 3 ''Parmaklıklar Ardında'' -






Malzemeler:
300 gr kadar ısırgan
1 yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 küçük soğan
Tereyağı ve sızma zeytinyağı
Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, nane, tuz

Yapılışı:
Isırganları bol suda yıkayın, bu işlemi ellerinizin yanmaması için elinize eldiven giyerek yapın, en son suyuna sirke ve tuz atarak bir müddet bekletin, sonra tekrar yıkayarak bir tencereye alın ve üzerine yeteri kadar suyunu, tuzunu koyarak haşlayın. Haşlanan ısırganları blendıra alarak çırpın ve tekrar tencereye alın. Unu suyla ezin ve ısırganın sıcak suyundan ekleyerek karıştırın, tencereye karıştırarak ilave edin. Bu arada kıymasını da ekleyin. Unun tencerenin dibine tutmaması için karıştırarak, kaynayıp un kokusu gidip kıvamını alana kadar pişirin. Terbiyesi için yumurta ve yoğurdu çırpın, daha sonra kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan alarak karıştırın, tencereyi ateşten alın, terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbanın üzerine dökün. Baharatları da ekleyin. Bir tavada ince doğradığınız soğanları, tereyağı ve zeytinyağı karışımında soteleyin, ateşten almadan önce arzunuza göre kırmızıbiber ve nane de ekleyip, çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

13 yorum:

keskinli dedi ki...

selam
hic duymadim isirgan corbasini ama enfes olmali ellerine saglik sevgiler

Dilek Mutfakta dedi ki...

nekadar faydalı bir bitki ama daha alıp hiç kendim yapmadım ellerimi yakar diye korktum açıkçası eldivende olsa değecek biyerlerime ama duydum ki ısırganın yakması çok faydalı birşeymiş romatizması olanlar özellikle ayaklarına ısırganla vurup kanını hareketlendiriyormuş neyse eline sağlık fatmacım deneyelim,görelim bizde..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Fatmacım bu hafta zorda gelse pazara çıkacağım yeşillik hayranı olarak bu güzelliklri gördükçe içim gidiyor ısırganı bende senede en az 2 sefer pişiriyorum senin tarifinde çok güzel bu senede böyle deneyeyim bende ellerine sağlık sevgi ve selamlar çok öpüyorum canım

hdidem95 dedi ki...

yine ne duydum ne pişirdim haliylede hiç yemedim:))) ama çok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım öptüm sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Ohhh Masallah canim, türkiyede baharin geldigin anladim. Merhabalar, corban resim resim cok harika cekilip anlatilmis, ellerinize saglik, bende isirgan corbasi hic yemedim, bulgurlu yemegini bir kac yapmistim ve su andada cayini iciyorum, böbrek taslarina iyi gellirmis, evet cok faydaliymis, insallah fayda olsun diye yiyenlere sifa olmasini dilerim, sevgiler...

Adsız dedi ki...

hiç yemedim ama sahane gozukuyo ablacim eline saglik iyi aksamlar dilerim

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

NiNo dedi ki...

ayyy anacugum cok sever bunuuuuuuuuuu boregine yumurtalisina bayilir kulaklari cinlasin canim annecimin. annemi hic unutmuyorum zaten ama sabah sabah tarifinizle aklima dustu anacigim sagolasin canim. biraz temizlemesi zor galiba dimi, elleri daliyor isirgan eldiven giymek gerekiyor :)

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım..bu ısırgan isnin duymuştum hatta bir arkadaşta gözlemesini yemiştim.ama çorbasını ilk defa gördüm:)eminim nefis olmuştur...eline saglık canım.sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık çok sağlıklı bir çorba olmuş...
mutfaktahersey.blogcu.com

gezgincigencler dedi ki...

merhaba

ben yıkamasından korktuğum için yapamıyorum :)) ama daha önce başka bir yerde yemiştim çok lezzetli...senin de ellerine sağlık

sevgiler

Adsız dedi ki...

ablacığım nasılsınız ben geldim daha öncede gelmiştim yorumunuz için teşekkür ederim..günleriniz nasıl geçiyor yaptıklarınız çok güzel ablacığım,sevgiyle kalın...

Adsız dedi ki...

selamlar ben geldim,

inanirmisin isirgan cayini haftada 5-6 defa iceriz, cok alistik aksamlari o cayi icmeye ama hic aklima gelmezki otu almaya ve corbasini yapmaya :))

ellerine saglik canim,

sayfana girdigimde hep birseyler ögreniyorum :)) sag ol...

hayirli geceler dilerim

Adsız dedi ki...

ellerine saglik sifa sifa bu valla bide ellerimi yakmasa bende yaparim ammavelakin anneme yaptiriyorum muhahahahahah napim :))))
www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com da beklerim öpüldün....