♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

1 Nisan 2008 Salı

Yeniden merhabalar ve çok çok teşekkürler…

Yeniden merhabalar ve çok çok teşekkürler…

Çok sevgili canım arkadaşlarım, tekrar sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Hepinize beni yalnız bırakmadığınız ve içten güzel dilekleriniz için çok çok teşekkürler ediyorum. İnanın rahatsızlığım sırasında sizleri öyle çok özledim ki… Sağ olsun canım eşim, sizlerin güzel mesajlarını bana tek tek okuyarak sizleri yanımda hissetmemi sağladı. Sizlerden gelen mesajları pc başına oturunca tekrar yeniden gözyaşlarıyla okudum. Beni öyle duygulandırdınız ki… Sanal ortamda yüzünü dahi görmediğim kişilerin duaları, sevgileri, böylesine güzel dostlukları ne güzel… Bugün ilk defa pc başına oturdum ve ilk olarak beni mesajlarıyla yalnız bırakmayan güzel arkadaşlarıma dostlarıma yazmak istedim. İnanın duygularımı kelimelere dökmek gerçekten çok zor, hepinizi çok çok seviyorum…
Sağlık durumuma gelince çok şükür daha iyiyim, ama bu rahatsızlık beni epeyi sarstı, ilaçlarımı kullanıyorum, önümüzdeki günlerde tekrar kontrollerim var, tansiyonum şu an iyi, nefeste biraz zorlanmam var, öyle uzun süreli pc başında da oturamıyorum, çabuk yoruluyorum. Ama buna da şükür diyelim, inşallah zamanla daha da iyi olacak.
Hepinizi yavaş yavaş ziyaret etmeye çalışacağım. Gecikmelerim olursa lütfen kusuruma bakmayın.
Bu arada eşimin de kalp pili kontrolleri gayet iyi çıktı, çok şükür herhangi bir sorun yok.
Beni bu zor günlerimde yalnız bırakmayan blogcudaki, blogspottaki, yemek saati forum sayfasındaki ve diğer net sayfalarındaki siz güzel dostlarıma, hem de her zaman bana destek olan, canım eşime, ben de rahatsızlanmadan önce misafirlerim geldiğinde yaptığım bir pastamla teşekkür etmek istiyorum.
Rabbim tüm hastalarımıza şifa ihsan etsin, yakınlarına da sabır ve metanetler versin.
İyi ki varsınız… En içten sevgilerimle…
Allah hepinizden razı olsun…



Çaylı Yaş Pasta

Çaylı kek benim çok sıklıkla yaptığım ve çocukların da severek yedikleri bir kektir. Daha önce bu kekin tarifini vermiştim. Bu sefer de böyle hazır puding ve pelteyle bir pasta hazırladım. Portakalla çikolata karışımı pastaya güzel bir lezzet verdi. Ben maalesef o telâşe içinde pastanın dilimlenmiş resmini çekmeyi unutmuşum.
Yiyenler çok beğendi umarım sizlerin de hoşuna gider.


Malzemeler:

Keki İçin:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk çay
1 su bardağı sıvı yağ (ben sızma zeytinyağı kullanıyorum)
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi


Pelte için:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
½ su bardağı şeker(arzuya göre arttırılabilir)

Kreması İçin:
1 paket Dr.Otker bademli çikolatalı puding

Süslemek İçin:
Portakal kabuğu rendesi
Renkli şekerlemeler
Hindistan cevizi




Yapılışı:
Önce yumurta ile şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri katarak karıştırın. Kabartma tozu ile unu karıştırarak yapılan karışıma eleyerek ekleyin ve kaşıkla yavaşça karıştırın.
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbı yağlayarak karışımı dökün,175 derecede ısıtılmamış fırına koyarak pişirin. Fırından çıkınca soğutmaya bırakın. Soğuyunca ortadan ikiye kesin.
Önce portakal peltesini hazırlayın. Tüm malzemeleri bir tencereye koyarak karıştırın ve karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı boza kıvamında olmalıdır, eğer daha katı olmuşsa biraz su ilavesiyle kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Servis tabağına kekin bir parçasını yerleştirin, keki arzunuza göre portakal suyuyla ıslatabilirsiniz. Pelteden biraz ayırarak, kekin üzerine pelteyi sıcak olarak dökerek yayın. Daha sonra pudingi tarife göre pişirip yarısını peltenin üzerine döküp düzleştirin ve üzerine kekin diğer parçasını kapatın. Pastanın kenarlarına ayırdığınız pelteden sürün ve pudingin kalanını pastanın üzerine dökerek yayın. Üzerini arzunuza göre süsleyerek dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Ablacim cok gecmis olsun.Hem senin hem senin hemde abimizin iyi oldugunu bilmek inan cok güzel.Hosgeldin.

Aynur dedi ki...

coookkkk gecmisler olsun insallah daha daha iyi olursunuz

ellerinize saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok sukur ikinizde iyisiniz kendinize iyi bakin.Pasta nefis olmali sevgilerr

yildiz dedi ki...

Sevgili Ablacigim,aramiza tekrar geldigin icin cok sevindim.Umarim sagligin simdi daha iyidir..Kendini sakin yorma,tekrar gecmis olsun.
Cayli kekte cok güzel ve de nefis gözüküyor,ellerine saglik.Güzel günler diliyorum..

Adsız dedi ki...

Yaşassssssın Fatma ABlam gelmiş....

Yipuuuu :))

Fatma ABlacığım, hoşgeldin. :) İyi olmana çook sevindim.

Öpüyorum yanaklarından.. SImmsıkı kucaklıyorum ablacım.

hep iyi ol.

sevgiler en kocamanından.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun aslancım iyileştiğinize inanın çok ama çok sevindim Allah birdaha göstermesin eşinizede geçmiş olsun... dileklerimle mutlu sağlıklı günler dilerim
yemeksaati hayriye73

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Fatmacım sonuçların güzel olmasına çok sevindim canım ikinizede çok geçmiş olsun ALLAH tekrar sağlık sorunları yaşatmasın sağlık dolu günler diliyorum çok öpüyorum canım sevgiler
harika kek içinde ellerine sağlık çok nefis görünüyor

Adsız dedi ki...

selam..çok geçmişler olsun...sizi tekrar aramızda görmek ne büyük mutluluk..allah tüm hastalarımıza ve size acil şifalar versin..eşinizede geçmiş olsun...pasta da harika görünüyor.elinize saglık.sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

selamlar canim,

yinede cok sevindim daha iyi olmussun, umarim tam iyilesirsin tekrardcan gecmis olsun...

yazilarini resmen özlemisim inanirmisin ister sayfandaki tarifleri ister yorumlarini seni insan olarak baya özledim, fark ediliyor ya kim samimi oldu diye cok farkli bir duygu :))

yazina cok sevindim iyi olmanada daha iyi ol emi :))

sana ve ailene iyi ve huzurlu geceler dilerim,

iyi dinlen canim

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

ablacım:)
çok çok sevindim iyi olmana .


hoşgeldin pastamızda çok güzel..ikramından alıp gidiyorumm.
yine gelirim merak etemeyin;).
özlemiştik sizi.ellerinize sağlık..
sevgilerimle..

NiNo dedi ki...

cok sukur guzel haberlerini almak ne guzel Allahim saglikli uzunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bir yasam nasip etsin sizelere ailecek tarifde yine harika elerine saglik ablacim dilerim hersey en kisa surede en iyiye dogru kosar ve eskisindende iyi olursunuz sevgiler arnavutluktan

Adsız dedi ki...

Rabbimden acil şifalar diliyorum. Rabbim Şafi ismiyle şifa versin size, eşinize ve tüm hastalar...

Rabbime emanetsiniz... Mevlam ağzınızın tadını bozmasın. Eşinizinde böylesine desdek olması ne güzel. Allah sizi birbirinize bağışlasın.


www.blogcu.com/zahide

Adsız dedi ki...

Tekrar çok geçmiş olsun arkadaşım, akif beyin sonuçlarının temiz çıkmasınada çok sevindim. Elinden geldiğince kendini fazla yorma güzel kardeşim. Umarım bundan sonra bir aksilik çıkmaz çok daha iyi olursun inşallah. Harika bir kek olmuş, ellerine sağlık canım. Kucak dolusu sevgiler… Aleyna-Dilara

Adsız dedi ki...

Merhaba, iyileşip tekrar aramıza dönmene çok sevindim. İnşallah eski sağlığına çok çabuk kavuşursun. Eşinin de kontrollerinin iyi çıkmasına çok sevindim. Sağlık her şeyden önemli. Her zaman ailecek, sağlık içinde birlikte olmanızı diliyorum. Tekrar gelmiş geçmiş olsun arkadaşım.
Pasta da nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Tarif için de teşekkürler. Bizim sana pasta vermemiz lazımken sen bize veriyorsun. Çok teşekkürler.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Fatma Ablacığım,
Tekrar yazı ve tarifinizi görmek ne güzel.
İnşallah kontrollerinizde her şey yolunda gider.
Tekrar geçmiş olsun,Akif beye ve kızlara çok selamlar.
Allah'a emanet olun.

yesildomates dedi ki...

canım ablam sayfana giripte şu güzel sözleri duymam iyi olduğunu öğrenmem çok çok iyi oldu..senin adına çok sevindim..
kendine dikkat et canım ablam..yokluğun hissediliyo..

pastanda çok şık olmuş..
kocaman öpüyorum..görüşmek üzere...

Dilek Mutfakta dedi ki...

Fatmacım hoşgeldin,iyi haberlerle gelmenize çok sevindim merakla haberlerinizi bekliyordum,pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık yemiş kadar oldum.gidişin suskun olmuştu ama dönüşün muhteşem oldu.öptüm,Akif abiyede selamlar..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, ayy ben cok sevindim inanin, önce yorumunuzu okudum ve dogru buraya blogunuza girdim, Allaha sükürler olsun. Insallah gün gün daha iyi olacaksiniz, allahin izniyle. Esinizinde kontrollerinin iyi gectigine sevindim. Allah kimselere dert vermesin. Hayirli sifalar, sagliklar, sevgiler, pastanizda harika olmus, ellerinize saglik.
Ilerde Diyet etkinligine yine katilabilirsiniz, cok begenildi ve devam tariflerde daha geliyor.
Kendinizi cok yormayin, sagliginizla ilgilenin, tabiki bizide ihmal etmegin, son bir kac gün haber alamayinca coook merak etmistim, cok sükür Allaha rahat haberleriniz beni cok mutlu etti.
Ailecek sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ohhh allaha şükürler olsun be ablacım..çok merak ediyodum seni canımmmm..çok şükür çokkk...iyi olduğuna,senden haber aldığıma çok sevindim ablacım..allah bi daha göstermesin..sevgiler

Disalce dedi ki...

yorumu alır almaz hemen geldim...

ne kadar sevindim anlatamam.....inş.bundan sonrada daha iyiye gidersin fatma ablacım....akif abi içinde çok sevindim.....Rabbim sağlık sıhhat versin inş.......

bu sıkıntılı günlerinde birde tarifmi ekledin...kendini yorma....ama tarif o kadar güzelki iyiki koymuşun diycem...

ellerine sağlık....
tekrar geçmiş olsun...hoşgeldin aramıza.....

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Fatma Hanım sizi o kadar özledim ki! Şimdi burada sizi okuyunca inanın çok mutlu oldum! Çok çok geçmiş olsun! Allah bir daha böyle sıkıntılı zamanlar yaşatmasın! Paylaşımlarımız hep keyifli olsun inşallah! Sizi kocaman öpüyorum:)) Eşinize ve kızlara selamlar!...

hdidem95 dedi ki...

ablacım tekrar hoşgeldin seninde abimizinde iyi olmasına çok sevindim öptüm sevgiler

Unknown dedi ki...

oooooohhh ALLAH'A çok şükür tekrar aramızdasın fatma abla. ALLAH bir daha ayırmasın inşallah.seni ne kadar çok merak ettim bir bilsen...ankaraya gitmişsiniz antakya ürünleri almışsınız senin adına çok sevindim. inşallah antakyada da buluşmak dileğiyle akif abiyede selam...

Ayse Pamuk dedi ki...

Çok geçmiş olsun,kekte bir harika ellerine sağlık

anneminkizıyim dedi ki...

Canim Arkadasim,
nasilsin insallah daha iyi ve rahatsindir. Kendine lütfen dikkat et. Evde fazla is yapmayin, dinlenin, biz sizin gibi degerli bir arkadasimizi hep aramizda görmek istiyoruz, saglikli ve huzurlu yasamlar dilerim, ailecek selamlar....

Adsız dedi ki...

rahatsız olduğunuzu bılmıyordum okudum çok uzuldum ama Allahtan Şımdı ıyıymıssınız buna Da şukur.. Çok gecmıs olsun dıyorum

gelelım caylı keke çok severım bende sızın kekete nefıs olmusa benzer ellerınıze sağlık

hayılrı cumalar

emelinmutfagi.blogcu.com

dogada.blogspot.ru dedi ki...

fatmacım sağlık durumunun her gün iyiye gitmesine çok sevindim canım kendine dikkat et yinede fazla yorulma bu mart ayı okadar kötü geçtiki anlatamam iyi habere hasret kaldık etrafımızdaki nerdeyse bütün sevdiğimiz dostlarımız aynı sorunları yaşıyor RABBİM daha beterinden korusun hayırlı cumalar kucak dolusu sevgiler canım

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar hayirli Cumaalar canim. Nasilsin insallah daha iyi ve rahatsindir. Doktorun bana dedigi gibi büyük temizliye ise kalkismayin. Bahar temizligide kalsin sagligimiza kavusalim, yazada yapariz, insallah dimi.
Simsicacik sevgi ve selamlarimi iletiyorum...

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

canım iyi olman elbette çok sevindirici..keşke annem de yürüyebilse ama yine de şükür ...allah şifa verir inşallah..çocuklarınla ve eşinle sağlıklı mutlu günler geçirmen dileğimle öpüyorum ...kendine iyi bak....

Adsız dedi ki...

canim iyi olduguna sevindim kendine dikkat et canim cok zor hastalik,ayrica pasta harika olmus eline saglik sevgiler canim

made in funda dedi ki...

çok çok geçmişler olsun.inşallah en kısa zamanda daha da iyi olursun.kekin harika.ellerine sağlık..iyi geceler..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar,
hayirli hafta sonlari, yarin kahvaltiya ne cikacak merak ediyorum, Akif Bey yine harika omletler hazirliyacaktir, simdiden sizlere afiyet olsun, ailecek selamalar, sagliklar, mutlu günler....

ebruakin dedi ki...

Hoşgeldiniz Fatma Hanım'cım,
İyi olmanıza çok sevindim.:)
Siz Akif Bey ile birlikteyken her zorluğu aşarsınız hiç şüphem yok.
En kısa zamanda eski sağlığınıza ve gücünüze dönmenizi diliyorum.
Kucak dolusu sevgiler, kocaman öpücükler...

Adsız dedi ki...

Canim simdi daha iyi olmana sevindim,insallah rahatsizligin iyice gecer.tekrar gecmis olsun canim.Güzel bir hafta gecirmeni diliyorum.

SOFRAM dedi ki...

Canım arkadaşlarım ,tüm güzel dilekleriniz ve destekleriniz için çok teşekkürler ediyorum hepinize ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum, en içten sevgilerimle...

Özlem Ceylan dedi ki...

Canim Fatma Ablacigim cok gecmisler olsun kermes hazirliklari nedeniyle blogcudaki arkadaslarimi biraz ihmal ettim,bu gun ancak bloguna ugrayabildim ve bu tatsiz haberle karsilastim.Allah Akif abiye ve size iyilikler versin insallah guzel tariflerine saglikla herzaman bizlerle olursun,
Ellerine saglik bu arada yaspastan cok nefis olmus,yiyenlere afiyetler olsun.sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Tekrar tekrar geçmiş olsun.Aramıza dönmeniz ne güzel..sevgiler...