Aşur
Aşure yaptığımda malzemeyi biraz fazlaca ıslattım aşur de yapmak için. Aslında bu dövme keşkek, ama Antakya’da ismi aşur olarak biliniyor. Belki yapılışlarında pek fark yok ama sunumu biraz farklı. Ben de eşimin ailesinden öğrendiğim şekilde yapıyorum. Aşur tabaklara koyulduktan sonra kişilerin arzusuna göre kimyon, kırmızı pul biber, ceviz içi, çekirdeksiz kuru üzüm aşurun üzerine koyulur ve kızdırılmış tereyağı gezdirilir. İsterseniz, eşim ve büyük kızımın sevdiği gibi bu malzemelerin hepsini bir arada koyabilirsiniz veya benimki gibi üzümün dışındakileri ya da küçük kızım gibi sade kimyon ve kuru üzümle süsleyip yiyebilirsiniz. Eğer bu şekilde yemediyseniz denemenizi öneririm. Gerçekten çok lezzetli oluyor, bizler çok seviyoruz. Daha önce aşur tarifimi vermiştim, sizlerle görüntülerini tekrar paylaşmak istedim. Arzu edenler tarifine buradan ( Antakya Mutfağından AŞÜR(DÖĞME) )bakabilirler.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
16 Şubat 2008 Cumartesi
Aşur
Etiketler: Antakya Mutfağı, Et Tavuk ve Balık Gönderen SOFRAM zaman: 13:17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
selamlar canim
ben geldim :))
ne akillisin ya asure yapinca fazla yaptin dövme keskekte yapabilmek icin aferin sana :))
ben keskek bilirim ama asur denildigini ilk defa duyuyorum,
zaten her yerin keskegi degisik oluyor dimi...
ben benimkimi tek köyümde yiyebiliyorum digerleir hepsi baska :))
ellerine saglik nefis olmus,
ayrica simdi yüzde yüz isi kabul ettim, dün beni aradilar teklifi verdiler, bende kabul ettim.
12 nisand aise basliyorum :))
sadece ev gerekiyor simdi bulamadik henüz :))
sevgilerimle aysel
Bizim keşkekle çok fark var arsında enteresan geldi tadı nasıl acaba ellerine sağlık canım öptüm bay
Canim uzuunca bir aradan sonra tekrar merhabalar:) ellerine saglik nefis görünüyor asur bizdede bu yemegi bambaska yaparlar ama her türlüsü lezzetli zaten,canim sevgiler...
Belli ki çok güzel bir yemeğe benziyor.Eline sağlık.
Canımmm Fatma Ablam,
hiç yemediğim bir lezzet. ama buğdayı pek severim.
ama bende sizinki gibi üzümsüz alayım :))
ellerinize sağlık ablacım. sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Sevgili Aysel'ciğim çok teşekkürler canım, ee ne yaparsın bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz.İyi de oluyor hani...:))Canım aslında tüm keşkekler aynı lezzetleri de öyle, ama isimlerde farklılıklar olabiliyor, bir de burada üzerine koyulan malzemeler değişik bir tad katıyor, tavsiye ederim canım...
Canım ya çok sevindim,tebrikler, iş işini hallettin ya inan ev bulmak daha kolay, inşallah oda olur hayırlısıyla...Neyse daha zamanın da var, sana kolay gelsin canım...
Öptüm canım sevgiler...
Melek'ciğim teşekkürler canım, aslında sanki malzemelerden dolayı farklı gibi geliyor ama inan lezzette bir fark yok, isterseniz üzerine sadece yağ dökerek te yersiniz.O zaman diğer döğmelerden farklı olmaz. Ama çok lezzetli, bizler çok seviyoruz, sevgilerimle..
Seval'ciğim, merhaba canım, çok teşekkürler , evet yapılışlarda farklılıklar olsa da hepsi de çok lezetli, ben her çeşidini de seviyorum, sevgiler...
Fulya'cığım çok teşekkürler canım, biz severek yiyoruz, gerçekten çok lezzetli, sevgiler...
Sevgili Zerrinciğim, çok teşekkürler canım,diğer dövmelerden pek farkı yok lezzet bakımından, bizimkiler çok seviyorlar üzerinde üzümü ama bana tatlımcak geldiği için ben üzümsüz tercih ediyorum, bak sana benim tabağımdan hazırladım, afiyet olsun canım..:))
Öptüm canım, sevgilerimle bol kar gönderiyorum Kıbrıs'a...:))
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15 http://nasibim.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
_______________________________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
17.02.2008 - 23.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://dogada.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''15" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...
fatmacım orada olsamda bu güzel lezzeti tatsaydım tereyağı ve bütün malzemeleri üzerine koyarak yerdim
çok nefis olmuş ellerine sağlık gönlünce güzel bir hafta diliyor çok öpüyorum canım
cok degisik bir tad merak ettim
ilk defa duydum ellerine saglik denemek lazim sevgiler canim
Aşur enteresan bir yemek. Antakya'ya gidenler Sultan Sofrası'nda yiyebilirler ama elbette evde yapılmışının yeri ayrı. Ellerine sağlık sevgili Fatma!
eline sağlık arkadaşım hiç yemediğim va hayal edemediğim bir tad mutlaka güzeldir ben yöresel yemeklere bayılırım zaten e geldiğimizde bunuda yaparsın yazdım listeye öptüm.
maharetli olunca insan artan malzemeyi nasıl güzel bi şekilde sunarım diyede bilir....
çok güzel ve değişik bir fikir...ben ilk defa duydum...artık aşure yaparsam inş. malzemeyi bol tutayımki artsın....
ellerine sağlık.....
bende adını ilk defa duydum herkes gibi..ilginç ..demek daha duyup görmediğimiz ne yöresel yemekler var..
ellerine sağlık ablacım sen yaparsan nefis olmuştur..
bizde aşure yaparken buğdayı fazla tutup ayran çorbası yapmıştık annemle..demek bu ev hanımlarında alışa gelmiş bir adet:)
sevgilerimle.
Fatmacığım, Asiyenin penceresine bakman gerekecek :) Daha önce sobelenmişsin ama seni yazmış bulundum :) HAtta sobe de nasıl haberleşildiği konusunda yanlışım mı var acaba, nereden haber vereceğimi bilemediğim için buraya yazıyorum, mutfağıma değil de pencereme bakarmısın :)
Sevgiler..
Gülcüğüm çok teşekkürler canım, gerçekten nefis bir lezzet, üzerine de bol tereyağı...Bak sana istediğin gibi bir tabak hazırladım, afiyet olsun canım, sevgilerimle öptüm...
Sevgili İkizlerin annesi,teşekkürler canım, aslında bilinen bir yemek keşkek ama her yöreye göre değişik isimlerde ve değişik şekillerde yapılıyor, ama inanın lezzetler nerdeyse birbirine yakın, bir de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.
Sevgilerimle...
Sevgili Tijen'ciğim, çok teşekkürler,aşur Antakya'nın özel yemeklerinden özellikle de düğünlerde yapılır. Elbette ev yapımı çok güzel ama Antakya'da bu farketmiyor,Antakya evinde yemiştik bizde ama çok lezzetliydi herşey ev yapımı gibi. Antakya'ya gidenler gönül rahatlığıyla Antakya Evinde, Sultan Sofrasında güzel lezzetlerden yiyebilirler...
Sevgiler...
Dilek'ciğim sen yeter ki gel soframızı şenlendir, yapmam mı hiç...:))Çok teşekkürler canım, öpüyorum.
Disalciğim çok teşekkürler canım güzel sözlerine ve beğenine...
Canım böylece hem yemek hem de tatlı yapmış oluyorsun..Bizim evde ikisi mutlaka birlikte pişer aşure yapsam akıllarına aşur gelir, aşur yapsam aşure isterler, ee ben de bu yolu buldum canım.Sana da tavsiye ederim.Öptüm canım, sevgiler...
Sevgili Özlemciğim çok teşekkürler canım, eh ev hanımlarının vardır böyle pratiklikleri...
Canım ismi farklı gibi ama bildiğin dövme keşkek aslında, bir de servis aşaması biraz farklı, ama tabii üst süslemesi yine de arzuna kalmış.
Sevgilerimle...
Asiyeciğim soben için teşekkürler canım,sayfana baktım, şu sıralar biraz yoğunum ama en kısa zamanda cevaplamaya çalışacağım canım.
Öpüyorum sevgilerimle...
Yorum Gönder