♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

24 Eylül 2008 Çarşamba

Taze Barbun Fasulyesi (Dondurucu için)

Taze Barbun Fasulyesi (Dondurucu için)

Bu gezimiz esnasında Burdur'da Çörekotu kahvesi de içtik. İlginizi çekerse bakmanızı öneriyorum.

Malzemeler:
2 kilo taze barbun fasulye
4 tane domates
2 taze kırmızıbiber
Buzdolabı poşeti
Pipet



Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp bir tencereye alın, üzerine domatesleri, biberleri doğrayın. Fasulyeler hafif yumuşayana kadar soteleyin, ateşten alıp soğumaya bırakın. Buzdolabı poşetlerine koyun, pipetle havasını alın ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya koyun.
Afiyet olsun.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglik canim kis hazirliklari ne guzel bir sevincle yapiliyor:) dipfrizler bizlerin kurtaricisi oldu.
taptaza kisin cikartip pisirip sofralara koyuyoruz.
Allah gule gule yemek nasip etsin.
hayirli saurlar
sevgilerr.

Oya Kayacan dedi ki...

Siz iyice işin kolayını bulmuşsunuz... Domatesi biberi filan birlikte pişip donunca, kışa da 'ağzıma düş' kalıyor sadece
;-) Afiyetle.

Adsız dedi ki...

selam..bende çigden koyuyorum dolaba..ama bölesi daha güzel..elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Hayat dedi ki...

Merhaba : ))
Samsun' da olduğunuzu sanıyorum. Şeker fasulyesinin içi (aynen barbun gibi) bulursanız lütfen dondurucuya atın, sadece şoklamanız yeterli, lezzetine inanamayacaksınız...
Sevgiler...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Kışın afiyetle yiyin inş.:)

sevgiyle kal ablacım

iremlemekanlar dedi ki...

Genel bilgi paylaşımın için teşekkür ederiz fatma ablacım bende dün aldım akşama onları sizinki gibi şokluycam sevgilerimlee görüşemezsek iyi yolculuklar bu arada çok güzel bir yer planlamışınız bizim güneydogu gezimiz kurban bayramına kaldı kar yagmazsa :))

akasyakokusu dedi ki...

Ablacım merhaba..Barbunu bende çok seviyorum..Geçen antalyadan gelşrken biraz getirmiştim..aynen domatesle hafifçe kavurup poşetliyorum..ehhh kışında afiyetle yemek düşüyor.
ellerine sağlık ablacım..
gezi işiniz ne oldu ..haberini bekliyorum sevgilerimle.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Çok severim barbun fasülyeyi,bunu deneyeceğim canım.dolapta olması harika oluyor,pratik.ellerine sağlık.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Kışa hazırlık olmuş ,ellerine sağlık...
Detaylı fotoğraflar o kadar işe yarıyorki,teşekkürler..