♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

8 Eylül 2008 Pazartesi

Kuru fasulye (etli ve sucuklu)

Kuru fasulye (etli ve sucuklu)


Malzemeler:
2 büyük kâse dolusu kuru fasulye
1 büyük soğan
2 domates
1 taze kırmızıbiber
2 yeşilbiber
1 kâse dolusu kavrulmuş kuşbaşı et
½ halka sucuk(arzunuza göre miktarını değiştirebilirsiniz)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber, tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su



Yapılışı:
Fasulyeyi akşamdan üzerine oda ısısında su ve tuz dökerek ıslatın. Sabah ıslattığınız fasulyenin suyunu dökerek tekrar su ve tuz dökerek kaynatın, fasulyeler yumuşayınca ateşten alın ve bir müddet suyun içinde bırakın. Önceden ıslattığınızda fasulyeniz daha çabuk pişip, daha yumuşak olacaktır.
Yemeklik doğradığınız soğanları çok hafif soteleyin, daha önceden kavrulmuş etleri, sucuğu, salçaları, domatesi, biberleri de katın ve karıştırın. Biz acı sevdiğimiz için ayrıca pul biber de ekliyoruz, siz de arzunuza göre ekleyebilirsiniz. Daha sonra fasulyenin suyunu süzerek, bu karışımını üzerine döküp karıştın. Fasulyenin üzerine çıkacak şekilde, suyunu koyup, kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak, yanında pilav, turşu, salata ve yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

yanına da turşu ve pilav ohh süper

ellerine sağlık
sevgilerr

Disalce dedi ki...

benim huyumdur..ramazanın ilk günü kesin kuru fasulye pilav pişer bizde...bu hiç değişmez....

çok sevdiğim bir yemek..fatma ablacım ellerine sağlık..helede sucuklusu offf...

nefis görünüyor..ve diğer yanındakilerde mahvetti beni..turşusu salatası yoğurdu..hepsiyle ne nefis yenir ama......

sevgiler ablacım...

Gönül dedi ki...

canikom ellerine sağlık amma velakin resmini göremedim ve sanırım vıdeo var ses var ama görüntü yok:(((( öpüyorum sevgilerimle

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık, nefis olmuş afiyet bal şeker olsun hele yanında salata ve turşuyada bittim ...sevgiler....

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık Fatmacığım,çok güzel olmuş fasülye.Yanına da pilav,ohhh değme keyfine.Afiyet olsun sizlere.iyi iftarlar.sevgilerimle...

akasyakokusu dedi ki...

ABLACIM MERHABA..MİSGİBİ.DEN GELDİM..KOKULAR BENİ YEDİ BİTİRDİ.OKULDAN GELMİŞİM AÇ VE SUSUZUM..
NE YAPSAM TABAĞI ALIP GİTSEM İFTARA HAZIRA KONSAM..
ELİNE SAĞLIK ABLACIM..BÜŞRA'YA BAŞARILI BİR DERS YILI DİLİYORUM..ALLAH C.C. ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN.AMİN.

Sevil Şahin dedi ki...

merhabalar tatlım 14 eylüle kadar bende iftar bereketi etkinliği 2 var seninde katılımını bekliyorum birdemlik sevil
bu arda fasulye harika görünüyor biliyormusun ben hiç sucukulu yemedim herkes enfes oluyor diyorlar ama denemek fırsat olmadı ellerine saglık canım

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Muhteşem görünüyor,elinize sağlık.epeydir yapmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı.
Hayırlı Ramazanlar...

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

offf,yanında acı turşuyla nefis.hem etli,hemde sucuklu,nefis olmuş.ellerine sağlık canım.mantar boranaya bayılırım.süperrr.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ablacim merhabalar,nasilsin ablam iysindir insallah,sizleri çok ozledim ama sonunda gelebildim. Of of of harika goruntu,kuru fasulye ye bayiliriz yanina pirinç pilavi,tursu off harika iste super gorunuyor,ellerine saglik daha ne olsun harika.
Hayirli ve bereketli ramazanlar dilerim ablacim,kocaman optum.

angel dedi ki...

merhabalar arkadışm,uzun bir aranın ardından aranızdayım.kuru fasulye yaz kış demeden her zaman tercihmdir.ellerine sağlık..
hayırlı ramazanlar...

Feyza Fidan dedi ki...

Ablacım tek kelimeyle müthiş bir lezzet..Çok severim bende kurufasülyeyi,hele yanında servis ettiğin pilav-salata-turşu-yoğurtla muhteşem olur..
Güzel ellerin dert görmesin,
çok öpüyorum seni..

hdidem95 dedi ki...

müthiş lezzet bayılırım hele sucuk ayrı tad veriyor kayseriliyim ondanmıki :))) ellerine sağlık ablacım öptüm sevgiler