♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

18 Eylül 2008 Perşembe

Kıvırma Böreği

Kıvırma Böreği

Biz bu böreği yazın gezimiz sırasında Manisa’da, arkadaşımızın annesinden yemiştik, tabii tarifi almış, resimlerini de yayınlamıştım. Kendisine bu güzel tarif için tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
Ramazan gelince bu böreği yapmak kısmet oldu. İlk yapışımda katladığım yufkanın yarısına yağ sürmüştüm ama yağın yetersiz olduğunu görmüştüm. Bir de sosu dökünce hemen fırına vermiştim ve 200 derecede pişirmiştim, ama arka köşelerin daha önce kızardığını görmüştüm. İkinci yapışımda, dereceyi 180 e düşürdüm, her tarafı aynı şekilde kızardı. Yağı da katladığım yufkanın her tarafına sürdüm ve sosu döktükten sonra bekletince hem daha güzel kabardı, hem de yağı ve lezzeti daha güzel oldu. Resimlerde yağın yufkanın yarısına sürülmesini görünce yanılmayasın diye hem de yaptığım değişikleri ekledim. Tabii herkesin fırını farklı, ısı derecesini siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben diğer böreklerde 200 dereceyi kullanırdım bu börekte fazla geldi. Yumuşacık bir börek yemek istiyorsanız, buyurun tarifimize geçelim.

Malzemeler:
1 kg yufka

Arasına:
Lor, çökelek veya peynir(ben lorla otlu çökelek kullandım)
Zeytinyağı

Üzeri için:
2 yumurta
1 kâse yoğurt
2 su bardağı süt
Susam veya çörekotu


Yapılışı:
Bir yufkayı masaya yayın, karşılıklı iki kenarı uç uca gelecek şekilde resimdeki gibi katlayın. Üzerine zeytinyağı sürün, yarısına lor yerleştirin ve boş olan kısmı üzerine katlayın. Elinizle her iki taraftan büzüştürerek pilili şekli verin. Daha sonra istediğiniz büyüklüklerde keserek yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzeri için gerekli malzemeyi çırparak böreğin her tarafına gelecek şekilde dökün, iyice sosunu çekmesi için bekletin, arzunuza göre susam, çörekotu serpin, 180 derecede pişirerek sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

18 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik cook nefis bir börek olmus, ayrica kereviz salatanda cok ic acici ve lezzetli olmali, ikiside tam bana göre, benim damak zevkime uygun, senin elinde cikan tüm yiyecekler nefis görünüyor, esin cok sansli. Allah sagliginizi afiyetiniz versin, evinizden mutlulugu ve bereketi eksik etmesin, sevgiler......

akasyakokusu dedi ki...

ABLAM GÜNAYDIN..HIMMM KOKULARI DUYDUMDA GELDİM.AMANIN AMAN.
ABLACIM PİLELİ BÖREK DİYORLAR BUNA BAZI YERDE.
NEFİS GÖRÜNÜYOR ELCEĞİZLERİNE SAĞLIK OLSUN..
İLK EVİMDE ALT KATTA YUFKACIM VARDI..HER AZ ELİMİN ALTINDA.İKİNCİ EVİMDE ARADA YUFKACIMDAN ARADA MARKETTEN ALDIM YOLUM DÜŞTÜKÇE..YUFKACIM ŞİMDİ KARŞI BİNANIN ALTINDA.BU ÜÇÜNCÜ EVİM OLDUĞUNA GÖRE.ARADA BİNA OLMASA BALKONDAN EL ETSEM GÖRECEKLER YANİ:))
GELSİN YUFKALAR GELSİN BÖREKLER.
AYYY ABLACIM BENİM MUHABBET BİTMEZZZZ SİZE AFİYET ŞEKER OLSUN SAMSUN'UN GÜLÜ ABLAMMM...

iremlemekanlar dedi ki...

Harika olmuş fatma ablacım güzel dileklerin beni çok mutlu etti inşallah hep mutlu oluruz Sizin kadar kalbi temiz bir ablaya sahip oldugum için bende mutluyum :) böregine bayıldım tam iftarlık gece içinde hazır olur :) ellerine saglık tarifi sizler için hazırlayanında ellerine saglık sevgilerlee

NiNo dedi ki...

ayy ne guzel ne pratik ellerine saglik ablacim miss olmus missss

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canım harika bir börek olmuş,çok leziz görünüyor,ellerine sağlık.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

selam..nefis bir börek olmuş..bende sık sık yaparım.bizde pileli börek deriz:)elinize saglık..afiyet olsun.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Merhaba Ablacığım,
Ellerine sağlık,börek nefis olmuş.
Birde papara tarifin çok değişik geldi bana,sebze ile hazırlanmış papara sosu hiç görmemiştim,çokta lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Sahane bir börek olmus, ellerine saglik canim. Afiyet olsun.

hdidem95 dedi ki...

ablacım keşke iftar sonrası geleydim sayfana nefis görünüyor ellerine sağlık öptüm sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

fatmacığım biliyorsunuz size ozaman merakla beklediğimi yazmıştımm.
çok teşekkürler..
eline sağlık cnmm.

ayrıntılara hayranım..

made in funda dedi ki...

harika bir börek olmuş.ellerine sağlık canım...

Dilek Mutfakta dedi ki...

Fatmacım sabah sanada yorum yazmıştım ama gitmemiş sanırım kaç gündür havalardan heralde bilgisayarlarda kafayı yedi,benim hastalık malum allerji burnumdaki polipler tekrar şişti nefes alamıyordum ünv.hastanesinde tedavi oluyorum kortizon tedavisine başladılar günde 35 tane hap alıyorum 12 gün böyle sürecek bakalım ne olacak şimdi çok rahatım inşallah tekrar ameliyata gerek kalmaz,sevgiler,öptüm...

SOFRAMDA BERABER dedi ki...

merhaba canım
valla videolarını çok beğeniyorum. çok güzel anlatıyorsun.
kayınvalidem çok yapar bu börekten. gerçekten çok leziz oluyo.
ellerine ve yüreğine sağlık...
sevgiler..

Hayat dedi ki...

Fırsat buldıkça uğruyorum. Salatalarınızdan başladım incelemeye, değişik salataları severim.
Farklı yörelerden çok becerikli arkadaşlarım olmuştur.
Sizin de bu hünerli gruba dahil olmanızdan mutluyum.
Samsun, Giresun' a çok yakın, Giresun' un yöresel değişik tatları vardır. Belki bir ara yazışırız...
İçten sevgiler... : )

Adsız dedi ki...

canım ne güzel olmuş ellerinize sağlık çk lezzetli görünüyorlar, hoşçakal, sevgiler...

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

çok güzel bir börek.çokta pratik.nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

seminya dedi ki...

kıvırma böreği harika görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim harika bir lezzet tadacağımdan eminim

yildiz dedi ki...

Bizlere böylesi bir hizmet veren
baska kim var ki blogcular aleminde
Böregi firindan ciktigi gibi ikramina bayildim ablacigim,ellerine saglik.
Güzel bir hafta gecirmenizi diliyorum.