♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

14 Eylül 2008 Pazar

Papara

Papara

Malzemeler:
Bayat ekmek
Domates
Soğan
Sarımsak
Yeşilbiber
Kırmızı taze biber
Kabak
Bezelye
Patates
Maydanoz
Taze nane, dereotu
Biber salçası
Domates salçası
Kimyon
Kırmızı pul biber, karabiber
Zeytinyağı
Yeteri kadar su

Üzerine dökmek için:
Sade yoğurt veya sarımsaklı yoğurt





Yapılışı:
Paparanın yapılışında malzeme miktarları vermedim. Herkes kendi arzusuna göre miktarları ayarlayabilir. Ben genelde tüm malzemeleri eşit miktarda kullandım, yalnız domates miktarı diğerlerinden daha fazlaydı. Birde salça miktarları biraz bolca olursa daha lezzetli oluyor, çünkü çorba kıvamında sulu olduğu için fazla salçayı kaldırıyor.
Öncelikle ekmek hariç tüm malzemeyi yıkadıktan sonra cinslerine göre doğrayın. Genişçe bir tencereye önce salçaları alarak su ilavesiyle salçalar eriyene kadar karıştırın. Sonra doğradığınız malzemeleri ve sebzelerin üzerine çıkacak şekilde su ekleyerek pişirmeye bırakın. Ekmekler ıslatılacağı için kıvamı sulu olmalı, pişme esnasında suyunu çekerse su ilave edebilirsiniz. Pişmesine yakın baharatları ve zeytinyağını da ilave edip ocaktan alın. Ben bu karışıma havuç ta ilave ediyorum. Ama o sırada evde havuç yoktu onun için havuçsuz oldu. Ben tuz eklemedim çünkü salçaların tuzu yeterli oluyor.
Küçük küçük doğradığınız ekmekleri tabaklara koyarak üzerlerine ekmekler iyice ıslanacak şekilde bolca bu pişirdiğiniz harçtan sıcak sıcak dökün. İsterseniz bu şekilde, isterseniz arzunuza göre sade veya sarımsaklı yoğurt dökerek te yiyebilirsiniz. Ben sarımsaklı yoğurtlusunu tercih ediyorum, mantı gibi çok lezzetli oluyor. Sizlere de tavsiye ederim, bu şekilde bol sebzeli, bol acılı çok lezzetli oluyor. Hem de bayat ekmekleriniz değerlenmiş oluyor.
Afiyet olsun.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım.nefis bir yemek olmuş.içindeki malzemelerle çok besleyici hemde bayat ekmekleri degerlendirmek acısından harika bir yemek..elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net

NiNo dedi ki...

ablacim ellerine saglik papara deyince aklima sutle ekmek geldi biz ona papara derizde :D pek degisikmis denemek lazim opuyroum

neseersoy dedi ki...

selam,
ne güzel olmuş , paparayı bende çok severim , bu tarifte malzeme çok zengin , eminim çok lezzetli olmuştur.
sevgilerimle

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

bizim papara biraz daha değişik..demekki herkesin kendine has paparası var:)

bunuda aklıma yazdım sahurda nefis olur..ablacım ellerine sağlık..

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık ablacım şahane olmuş..sevgiler hayırlı iftarlar

anneminkizıyim dedi ki...

merhabalar canim, ellerine saglik, papara harika olmus, cok degisik ve cesnili bir yemek cesidiymis, yarin benimde paylasacagim buna benzer bir türden yarin ugrarsan erkek elinden cikan bir yemekle karsilasirsin, tadida harikaydi gercekten.
Seninkinide daha güzel olduguna eminim, afiyetler ve sifalar olsun, sevgiler...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Fatmacım adı papara ama çok değişik ve bol malzemeli enfes birşey olmuş çokta besleyici çocukar çok sevecek eminim bunu ellerine sağlık canım hayırlı sahurlar sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

fatmacığım harika değerlendiröişsin her şeyi. harika gerçektende. svglr

Hayat dedi ki...

Ne hoş, ne neş'eli ve renkli sayfanız ve arkadaşlıklarınız var...
Tarif ve sunumlar da hârika! Annenize de hürmetlerimi iletmek isterim.
Âfiyette kalınız..
Sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

Canım ablacım papara nefis görünüyor..helede dolapta kalmış birkaç sebzeyi değerlendirmek için nefis bir alternatif olmuş.ellerine sağlık ablacım.yarasın size şifa olsun.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Fatmacığım, ilk kez duydum papara yemeğini. Buda nedir ki dedim. Fotoğraflarını izledim peş peşe. Artık sunum kısmına geldiğinde, yoğurt ve turşu çıkınca ortaya mmmmm bakımki ağzımdan sular akıyor :))) Tahmin edebiliyorum çok lezzetli olmuştur.
İyi de ismi neden papara acaba? bir deyim vardır, "paparayı yemek" Azar işitmek anlamında kullanılır. Bu papara yemeğinin "paparayı yemek" ile ilintisi olabilirmi? merak ettim işte :)
Sevgiler canım..

Disalce dedi ki...

ne kadar lezzetli görünüyor..ellerine sağlık....

demek papara bu yemekmiş..ismini baya duymuştum....böyle papara yenmezmi...harika görünüyor...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevgili Fatma ellerine sağlık,harika görünüyor,kebap gibi...ben de papara yapmıştım ama klasik yöntemle,arkadaşın dediği gibi demek ki herkesin kendi papara tarifi var:-))))sevgilerimle...

SOFRAMDA BERABER dedi ki...

GRÇEKTEN İZLERKEN MEST OLDUM HARİKA OLMUŞ..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
MUTLAKA DENİCEM..
SEVGİLERLE..

SOFRAMDA BERABER dedi ki...

GRÇEKTEN İZLERKEN MEST OLDUM HARİKA OLMUŞ..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
MUTLAKA DENİCEM..
SEVGİLERLE..

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ablacim ellerine saglik,papara yi rahmetli dedem pek severdi sirf ondan yemek isterdi,senin papara tarifin biraz benim bildigimden degisik olmus,ama sahane olmus,bu sekilde de denerim,ellerine saglik,afiyet olsun sizlere.
Güzel bir hafta geçirmen dilegiyle,sevgiler canim ablam.

yildiz dedi ki...

Ablacigim,ellerine saglik.Ramazan da ekmek nedense daha bir fazla aliniyor ve cok tüketilmedigi icinde bayatliyor.Bence bu mübarek günlerde israftan kacinmaya daha bir dikkat etmek gerek.Bu güzel lezzeti tekrar hatirlattigin icin
tesekkürler.
Hayirli ve bereketli iftarlar diliyorum,sevgiler...

hdidem95 dedi ki...

ayy ne severim ben ellerine sağlık ablacımm nefisss olmuşşş bide sarımsaklı yoğurtt mmmm:)))öptüm sevgiler

made in funda dedi ki...

ellerine sağlık canım.harika olmuş..