Hamsili Pilav - Hamsi Dolma
Malzemeler:
1 kg. hamsi
1,5 kâse pirinç
1,5 kâse su
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
½ bağ maydanoz
Tuz, karabiber, kırmız pul biber, kuru nane
Üzeri için:
1 adet yumurta
Karabiber
Yapılışı:
Önce soğan yağda sotelenir, yıkanıp süzülmüş pirinç eklenip kavrulur. Su, tuz, pul biber, salça eklenir karıştırılır, ağzı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Maydanoz, nane, karabiber eklenerek karıştırılır. Dinlenmeye bırakılır.(Dikkat: suyu, pilav suyundan az olmalıdır)
** **
Hamsiler yıkanıp ayıklanır kılçıkları temizlenir. Bir fırın kabına resimdeki gibi arada hiç boşluk bırakmadan dizilir. Daha önceden hazırlanmış iç pilavı dizilmiş hamsilerin üzerine dökülerek yayılır. Kenarlarındaki hamsiler pilavın üzerin kapatılır, açık kalan pilav üstü de geri kalan hamsilerle açık kalmayacak şekilde örtülür. Tamamen örtülmüş olan pilavın üst kısmına da karabiber ile çırpılmış yumurta dökülerek yayılır. Daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: Daha önce de diğer sayfamızda yayınlayıp paylaştığımız bu tarifi, bu balık günlerinde hele de hamsilerin bollaştığı şu günlerde tekrar paylaşmak istedik.
Blogger sayfamızdaki:
Hamsili Pilav
Blogcu sayfamızdaki:
Hamsi Doldurma (Hamsili Pilav) Pilavı
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
16 Kasım 2008 Pazar
Hamsili Pilav - Hamsi Dolma
Etiketler: Et Tavuk ve Balık Gönderen SOFRAM zaman: 10:39
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
ay ablam ya hasret kaldim ben hamisye buralarda hasrettttttt
fatmacımm
ahh yine mis gibi memleket kokulu yemekler var burada, buramm buramm.
bizde annemim arzusuyla yaptık geçen gün, ama hamsiyi yinede orada yemeyi tercih ederdim..çok hoş olmuş canım..
ellerine sağlık..
Ablacim ellerine saglik,Paris'te hamsiler o kadar küçücük ki malesef olmuyor bir kere denemistim olmadi yani çok çok ufaciklar zeytin kadar,ancak sardalye almam lazim ki o da Türkiye'de ki hamsiler boyunda,valla görünce çok canim istedi,ben de mecbur öyle yapayim bari senin tarifinle...öptüm ablam
hamsiyi hep alışageldik piçimde pişiren anneme tavsiye edeceğim :)
cok guzel bir tarif elciklerine sağlık emi :)
canım benim misler gibi kokuttun buraları..
burda hamsi nerdee..olsada insan güvenemiyorki ne zaman gelmiş nasılmış falan..
daha sezonu açmadık..
eline sağlık olsada yesem bulsamda yesem dedim yani.
çok öptüm ablacım..
Fatma'cığım ne güzel şeydir o öyle! İstanbul'da Trize'de çok güzel yaparlar. Gittikçe uğrar yerdim.
HEM SAĞLIKLI, HEM NEFİS OLMUŞ.FIRINDA OLMASIDA SÜPERRR.HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.
Fatmacigim cok guzel gorunuyor tam zamani aslinda aslinda cesaret etsemde denesem,hic hazirlamadim tarifini not aldim sevgiler ellerine saglik
Oy oy oy...nefissss!!!!eline sağlık canım.sevgilerimle...
yarın kesin hamsi yapacağım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık ablacım sevgiler
Merhabalar canim, güzel dileklerin ve temennilerin icin cok tesekkür ediyorum. Allahim sizlerin de cocuklarina anneli babali hayirlisi ile göstersin insallah.
Canim hamsi pilavi sende gördügüm kadari ile baya emekli bir pilav hic yemedigim isin tadini da bilmiyorum, ama sizin elinizden coook nefis olduguna eminim, emeklerinize saglik, sevgiler....
Canım arkadaşlarım,güzel yorumlarınız için çok teşekkürler...Hamsili pilavı hamsi zamanında en az bir kere yaparım, balık sevmeyen bile bu pilavı severek yiyebilir.Yapmayanlara tavsiye ediyorum.
Yurt dışındaki arkadaşlarım özlemlerinizi çok iyi anlıyorum, iki yıl Antakya'da yaşadığım sürede ben de çok özlemiştim balığa alışkın biri olarak. İnşallah en kısa zamnada bu özlemlerinizi giderirsiniz.
Hepinize en içten sevgiler...
Yorum Gönder