Yumurtalı Hamsi Tava
Malzemeler:
Hamsi
Yumurta
Un (buğday unu)
Karabiber, tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın, bol suda yıkayıp süzdürün. Tuzlayarak biraz bekletin tuzunu alması için. Hamsileri unlayarak bir tavaya resimdeki gibi yuvarlak biçimde dizin yağını dökerek ateşe oturtun. Alt kısmı kızarınca üzerine bir tabak kapatarak yağını süzdürün ve hamsiyi tabağa çevirerek alın. Sonra tavaya kızarmamış kısmı gelecek şekilde tabaktan kaydırarak yerleştirin, tekrar yağını koyun ve bu yüzü de hafif kızardığında 1 yumurtayı karabiberle çırparak hamsilerin üzerine dökün, yumurtalar pişince ateşten alarak servis tabağına aktarın. İstediğiniz miktarda hamsi kullanabilirsiniz ben miktar vermedim. Ancak her bir tava için 1 yumurta yeterlidir. Çocukluğumdan beri severek yediğim bu lezzeti hepinize tavsiye ederim. Özellikle kılçıklar olmadığı için yemesi de çok kolay, çocuklarınız da çok sevecektir umarım. Yanında salatayla birlikte servis yapabilirsiniz. Yapacaklara kolaylıklar diliyorum.
Afiyet olsun.
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
20 Kasım 2008 Perşembe
Yumurtalı Hamsi Tava
Etiketler: Et Tavuk ve Balık Gönderen SOFRAM zaman: 00:02
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
ellerine sağlık ablacım,sevgiler:))
hamsinin her halini gordum sende canım benim ya :)))
hepsini not ettim cok orjinaller ya :)
ellerine sağlık..
hamsi kuşu değilmi bu fatmacım..?
ahh niye yakın değiliz bilmemki
:((((
ablacım ağzı açık bakakaldım..
hamsiyle yumurtayı adeta dansettirmişin yaa..
yumurtayı her türlü yaparım ama hamsiyle buluşturmayı hiç denemedim.
Ne diyim ayyy süper olmuşşş...
elceğizlerine sağlık olsun kocaman öpüyorum seni.
Ellerine sağlık Fatma' cığım : )
Biz yaptığımızda mısır unu kullanırdık.
Hamsi- balık kızartmalarında gelenek gibiydi mısır unu, lezzeti de farklı olur, bilirsiniz.
Hamside yumurta eklemeyi denemedim.Mezgit tava- yumurta eşleştirilirdi ve oldukça da yakışırdı birbirine...
Âfiyet olsun, sevgiler...
ELLERİNİZE SAĞLIK ABLACIM.NEFİİİSSS GÖRÜNÜYOR...HAMSİ NEYLE BULUŞSA SÜPER OLUYOR ZATEN...HELE BİR DE SİZİN ELİNİZ DEĞİNCE,OHHHH...ÖPTÜM ABLACIM..
Oooh tam hamsi zamanı desene Fatma'cığım! Senden özenip aldığım hamsili pilavdan bahsetmiştim. İlk önce keyif alarak yedim ama öğlen yememe rağmen akşam midemi çok rahatsız etti. Sen de dedin ya, evde yapılanının yeri başka. Dışarıda yemek yemeyi sevmiyorum ben!
canım hamsi tavanın bu şekilde yumurtalı olanını hiç denemedim ama güzel olduğundan eminim,denemeye değer,ellerine sağlık,tam zamanı hamsinin biz genelde tavası,hamsi kuşu,buğulaması,hamsili mısır ekmeğini yapıyoruz.sevgilerimi yolluyorum,sağlıcakla.
Ya ben bu Hamsi zamanini sevmiyorum.her yil bu zamanlar TR.deki arkadaslar hemen hamsi yapmaya basliyorlar.Yapamayani var,yiyemeyeni var.Hamsiyi bulamayan var...
Sizlere afiyetler olsun..
bizde annem sayesinde bol bol hamsi yiyoruz ..çok severim bir dahakine anneme diyimde yumurtalı yapsın..ellerine sağlık ablacım
Çok hamsi kızarttım ama yumurtalısını ilk kez görüyorum.Ellerine sağlık ablacım
Oooy! hamsi olsunda uşağum....
Eline sağluk da....
Güzel yorumlarınıza çok teşekkürler...Hamsi zamanı geldiğinde ızgara dışındaki çeşitlerinden mutlaka bir defa da olsa yapmaya çalışırım, sırada daha omleti var. Bu da benim annemden öğrendiğim bir lezzet,yıllardır yaparız, inanın kızartmasından daha farklı bir lezzet, hem de kılçıksız olması çok güzel,çok rahat yiyorsunuz.İlk defa tadanlar bile çok beğeniyorlar.
Yıldız'cığım çok üzgünüm canım, keşke mümkün olsa inan yollardım sana hamsi:))
Tijen'ciğim afiyet olsun, ama işte hazırlar nasıl yağdan yapılıyor bilemiyoruz.Dışarıda yediğimde aynı şeyi bende yaşıyorum canım.Söz sana, geldiğinde eğer hamsi varsa yapacağım:))
Hepinize en içten sevgiler...
NEFSİMİZİN ATEŞİNİ SÖNDÜR YA RAB ,RAHMETİNİ YAĞDIR YA RAB ,SANA LAYIK KUL OLMAYI LUTFET YA RAB ,HABİBİNE LAYIK ÜMMET OLMAYI NASİP ET YA RAB ,İBADETLERİNİ TAM YAPAN KULLARINDAN ET YA RAB ,İMANIMIZI BOLET YA ,EDEN GÖNÜLLERİMİZİ KABUL ET YA RAB ,SEVGİLİ KULLARININ ARASINA AL YA RAB ,ÜMMET SANA LAYIK KUL OLMAYI LUTFET YA RAB ,GÜL KOKULU EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE BİZLERİ NAİL ET YA RAB ,RAHMANSIN YA RAB ,RAHİMSİN YA RAB ,CABBAR SIN YA RAB ,ALİMSİN YA RAB...
HAYIRLI CUMALAR...
slm arkadaşım bu tarif çok pratik.ve yumurtalı olmasıda çok değişik ellerine sağlık..sevgiler..
çok güzel olmuş ablam ya ellerine sağlık öptüm sevgiler
Yorum Gönder