♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

25 Kasım 2008 Salı

SAMSUN EKOLOJİK MARKET

SAMSUN EKOLOJİK MARKET

Samsun’da açılmış olan ekolojik ürünler pazarında sadece yerel üreticilerin ürünlerinin yanında diğer şehir ve bölgelerimizden de gelen ürünlerde eşlik ediyorlar. Bu ürünleri kalıcı olarak tüketicilere ulaştırmak için gene Samsun’da Gazi Park içinde bir Ekolojik Market açılışı da resmi olarak Cumartesi günü yapıldı.

İçinde sadece yerel değil diğer bölgelerden gelen ekolojik ürünlerde sergilenip satışa sunuluyor. İçerideki ürün çeşidi ve sayısı mevcudu epeyi fazla, fiyatları da bize göre oldukça uygundu.

Birde sadece cumartesi günleri ekolojik pazarı beklemeden haftanın her günü bu ürünlere ulaşmakta mümkün olacak. Ayrıca parkın içinde olması da ayrı bir güzellik tabii. Her mevsim ayrı bir görünüme sahip olan parkı da ziyaret etmiş olursunuz.

**

Ekolojik ürün Nedir?
Ekolojik (organik) ürün, insan ihtiyaçlarını karşılamak için, doğaya ve insana zarar vermeden üretilerek sertifikalandırılan tarımsal ürün ile bunlardan elde edilen katma değerli üründür.

Ekolojik tarım nedir?
Ekolojik tarım aynı zamanda sürdürülebilir bir üretimdir. Üretimde biyolojik çeşitliliği, biyolojik dönemleri ve biyolojik faaliyetleri destekleyen ve değerini artıran bir yöntemdir.

Ekolojik tarımın temeli, tarım dışı verilerin minimum kullanımını ve ekolojik düzeni onaran, koruyan ve destekleyen bir sistemdir. Ekolojik tarım yöntemi, sentetik kimyasal ilaçlama ve gübre kullanımı yerine sağlıklı, verimli ve bereketli ürün oluşumunu geliştirir. Bu şekilde, toprak, biyolojik olarak dengelenmiş birçok çeşit yararlı böcek ve diğer organizmalar ile canlılığını korumaya devam eder. Bu durumda ciddi zararla ya da hastalık problemleriyle karşı karşıya kalınırsa doğal kaynakların ve biokontrol maddelerinin kullanılması uygundur.

Ekolojik tarım, insan sağlığının, yediğimiz gıda ve kullandığımız toprağın sağlıklı olmasıyla bağlantılı olduğu gerçeğinden hareket eder.

Daha fazla bilgi için:
Ekolojik tarım Gen teknolojisine karşı

Not : Samsun'da bulunan blog sayfası olan arkadaşlar, haftaya 29 Kasım 2008'de saat 10:00 'da sabah kahvaltısında buluşalım hem tanışalım hem de ekolojik pazarda alışveriş yaparak pazarımızın uzun ömürlü olmasına katkıda bulunalım....

12 yorum:

Dilek Mutfakta dedi ki...

Fatmacım ekolojik ürünler sizi fazla sarmış pazar market geziyorsunuz bakıyorum iyi alışverişler Bursada da böyle pazarlar kuruluyor ama ben ürünlerin ekolojik olduğuna inanmıyorum toprağın arındırılması için uzun yıllar gerekiyormuş neyse ben balkonda domates biberimi yetiştiriyorum:) :)sizede yollarım...sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ne güzel olmuş böyle biryerin açılması,iyi alışverişler canım.keşke buralar da da olsa:-)sevgilerimle...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ne güzel olmuş böyle biryerin açılması,iyi alışverişler canım.keşke buralar da da olsa:-)sevgilerimle...

Gönül dedi ki...

oh oh keyifli alışverişler hayatım...sevgilerimle öpüyorum

hdidem95 dedi ki...

ablacım ne güzel bir pazarmış bu keşke kayseridede olsa ama malesef yok markete bir giriyorum sebze reyonu nerdeyse korku filmi gibi sivri biber biber değil baston domatesler ahla vah arasında gidip geliyor kabaklar oturmuş kendini sorguluyor:)) ne şanslısınız valla imrendim öptüm sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ne güzel hem bulusma hem alisveris, sizin adiniza cok sevindim.
Nasilsiniz siz ve esiniz, cocuklariniz iyidir insallah.
Saglikli ve güzel günler dilerim....

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Valla çok guzel olmus ablacim bizim burda sokak basi var,sizlere guzel alisverisler dilerim,opuyorum çook...

Hayat dedi ki...

Güzel sunum, çok yararlı bulduğum tanıtıcı yazı için içten teşekkürler...
Yakın olsam tereddüt etmeden gelirdim.
Sevgiler... : )

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Ablacığım,
Ne güzel ve faydalı bir yazı olmuş.
Çok şanslısınız elinizin altında bir ekolojik pazar var.
Ben eskiden Şişli'de oturuyordum ama ekolojik pazar yoktu, şimdi arasıra Şişli'ye geçtikçe orada ki pazara uğruyorum.
Akif Bey'e ve kızlara çok selam.

Adsız dedi ki...

Fatma Ablacığım geçen haftaki davetine bir türlü cevap yazamadım. Geçen hafta zaten işyerinde de değildim maillerimi ve yorumlarımı okuyamadım. Davetin için teşekkürler. Yalnız bu cumartesi katılamayacağım kahvaltıya misafirlerim olacak. Çok çok sevgiler.

iremlemekanlar dedi ki...

degerli fatma ablacım kırık bir parmakla uzun yazamıyorum ne güzel bir paylaşım şahane bir pazar ne güzel hep bir arada kahvaltı yapacaksınız geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim sevgilerr

Adsız dedi ki...

fatmacigim ne guzel olmus boyle bir alis veris merkezinin acilmasi
iyi alisverisler canim


Yeni Adresim''www.ozguluntarifleri.com''eski baglanti adresimi yenisiyle degistirirsen sevinirim:)canim

Kucak Dolusu Sevgilerr.