♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

4 Ekim 2008 Cumartesi

Libye (Taze börülce) (dondurucu için)

Libye (Taze börülce) (dondurucu için)

Malzemeler:
3kg taze börülce
1 kg domates



Yapılışı:
Börülceleri ayıklayıp yıkadıktan sonra, küçük küçük kesin. Domatesleride yemeklik doğrayın ve her ikisini birden bir tencereye alarak ara ara karıştırarak kavurun hiç su eklemeyin, domatesin suyu yeterli olacaktır. Arzunuza göre daha fazla da domates kullanabilirsiniz. Börülceler yumuşayıp suyunu çektiğinde ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra poşetlere koyarak, pipetle havasını alın ve ağızlarını kapatarak dondurucuya koyun. İstediğinizde dondurucudan çıkarıp çözdürmeden yemeğini pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

6 yorum:

seminya dedi ki...

ilk yorumu kaptım oleyy!!!!=))) ellerine sağlık.. börülcenin hiç tazesini yemedim ama güzel görünüyor tekrar söylüyeyim ellerine sağlık sevgiler...

yildiz dedi ki...

Saglik ve afiyetle yemesi nasib olur insallah.Dondurucuya baska neler biraktin ablacigim?Ben patlicani cok severim ama,ne sekilde koyabilacegimi bilmiyorum.
Kendine iyi bak,sevgiler.....

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, size sevgilerimle beraber etkinlik için davetiyemi de bırakıyorum katılmanız ümidiyle, sevgiler.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
shttp://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM

6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem )http://annekizmutfaktayiz.blogspot.comyapacağım


Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYADA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.

elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir.

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Fatmacım bayramın yorgunluğunu üzerimizden atamadık artık herşey yoruyor yaş geçince insan gürültüye, yorgunluğa tahammülsüz oluyor ancak kendime geliyorum birde biz adapazarına büyüklerimiz var oraya gidip geldik ancak sizlere uğrayabildim canım ellerine sağlık börülce bu sene çok sevmeme rağmen yiyemedik çok fahalı 4 milyondan aşağıya düşmedi hiç birde tazesine hiç rastlayamadım güle güle yemek kısmet olsun canım çok öpüyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

selam.bu kış size misafir olmak var:))maşallah derin dondurucuya pek malzeme koydunuz.iyi günlerde yiyiniz...elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlielller.net

zerrin - misss dedi ki...

Canım Fatma Ablacım, ellerine sağlık.

Taze börülceyle ben de kıbrısta tanıştım. Çok faydalı bir sebze. Yemeli..

sevgiler, selamlar. AKif abiye, kızlarınıza...