Libye (Taze börülce) (dondurucu için)
Malzemeler:
3kg taze börülce
1 kg domates
Yapılışı:
Börülceleri ayıklayıp yıkadıktan sonra, küçük küçük kesin. Domatesleride yemeklik doğrayın ve her ikisini birden bir tencereye alarak ara ara karıştırarak kavurun hiç su eklemeyin, domatesin suyu yeterli olacaktır. Arzunuza göre daha fazla da domates kullanabilirsiniz. Börülceler yumuşayıp suyunu çektiğinde ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra poşetlere koyarak, pipetle havasını alın ve ağızlarını kapatarak dondurucuya koyun. İstediğinizde dondurucudan çıkarıp çözdürmeden yemeğini pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
ilk yorumu kaptım oleyy!!!!=))) ellerine sağlık.. börülcenin hiç tazesini yemedim ama güzel görünüyor tekrar söylüyeyim ellerine sağlık sevgiler...
Saglik ve afiyetle yemesi nasib olur insallah.Dondurucuya baska neler biraktin ablacigim?Ben patlicani cok severim ama,ne sekilde koyabilacegimi bilmiyorum.
Kendine iyi bak,sevgiler.....
Fatmacım bayramın yorgunluğunu üzerimizden atamadık artık herşey yoruyor yaş geçince insan gürültüye, yorgunluğa tahammülsüz oluyor ancak kendime geliyorum birde biz adapazarına büyüklerimiz var oraya gidip geldik ancak sizlere uğrayabildim canım ellerine sağlık börülce bu sene çok sevmeme rağmen yiyemedik çok fahalı 4 milyondan aşağıya düşmedi hiç birde tazesine hiç rastlayamadım güle güle yemek kısmet olsun canım çok öpüyorum sevgiler
selam.bu kış size misafir olmak var:))maşallah derin dondurucuya pek malzeme koydunuz.iyi günlerde yiyiniz...elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlielller.net
Canım Fatma Ablacım, ellerine sağlık.
Taze börülceyle ben de kıbrısta tanıştım. Çok faydalı bir sebze. Yemeli..
sevgiler, selamlar. AKif abiye, kızlarınıza...
Yorum Gönder