♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

2 Ekim 2006 Pazartesi

Antakya usulü küflü çökelek (Sülk)

Antakya usulü küflü çökelek (Sülk)

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:
2 kg. taze çökelek
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz tarçın
5 – 6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz nane
1 yemek kaşığı kuru kekik
Arzuya göre tuz, karabiber, kırmızı toz/pul biber
1 tatlı kaşığı zencefil

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. 5 – 6 saat dinlenmeye bırakılır baharatlar iyice tadını versin diye. Daha sonra tadına bakarak tadında size göre eksik olan baharatı ekleyebilirsiniz.
Limon büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp, samanlı bir kağıdın üzerine dizip, üzerine de ince bir tülbent örterek kurumaya bırakın. Kuruma esnasında etrafı küflenecektir, kötü oldu zannedip sakın atmayın, fazla küflenmesini istemezseniz o aşamada, samanlı kağıtlara veya stretch lere sarıp, buzdolabında muhafaza edin.
Arzu ettiğiniz zaman çıkartıp küfünü temizleyip kahvaltılık olarak veya çökelek salatası olarak kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun…

Size çökeleğin yapılışını hatırlatayım, bildiğinize inanıyorum.
Bir tencereye süt veya yoğurt (süt veya yoğurt çökeleği isteğinize göre) koyun, eğer sütten yapacaksanız biraz sulandırılmış yoğurt yani ayran koyun ve kaynatın. Yoğurttan yapacaksanız doğrudan ateşe koyup kaynatın. Daha sonra bir tel süzgecin üzerine temiz tülbent koyup kaynattığınız süt veya yoğurdu dökün süzülsün. İyice süzüldükten sonra kullanabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar yeni siteniz hayırlı uğurlu olsun.
size hayran olduğumu söyleyebilirmiyim. bildiğim kadarıyla kendiniz antakyalı değilsiniz eşiniz antakyalı ve bu kadar antakya yemeklerini nerden buluyosunuz ve nasıl bu kadar güzel anlatabiliyorsunuz gerçekten tebrikler. devamını dilerim.