♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

20 Ekim 2006 Cuma

Ev yapımı ekmek…

Ev yapımı ekmek…


Bazı dostlarımız bu kadar yemeğin yanında ne kadar ekmek yediğimizi ve ekmekte yapıp yapmadığımızı soruyorlardı. Meraklarını giderelim istedik.
Evet, uzun zamandır ekmeklerimizi de evde yapıyoruz. Artık oldukça yaygınlaşmaya başlayan pratik mini ekmek yapma makineleri bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Gerçi sadece ekmek yapılmıyor, kekler, çeşitli katkıları katarak farklı tad ve görünümde ekmek çeşitleri de elde etmek mümkün. Evde ekmek makinesını aldıktan sonra kakaolu-sütlü, fındıklı, cevizli, kuru kayısı ve kuru üzümlü, çavdarlı ve susamlı v.b. gibi birçok farklı ekmek yaptık. Hepsinin tadı değişik oldu yiyenler de beğendiler bizde görüp netice alındığına kanat getirenler de gidip aldılar. Eşimin çalıştığım kurumda arkadaşlarımızdan yaklaşık 18’ine vesile olduk. Hatta reçel bile yapıldığı yazıyor ama denemedik.
Makineden taze çıktığında hemen üstüne taze ev yapımı tereyağını sürüp (bu arada tereyağını evde kendim yapıyorum…) reçel veya bal ekleyerek götürüyoruz. Genelde tazeliğini koruyor bayatlaması için 4 – 5 gün geçmesi gerekiyor. Zaten bize de o kadar gidiyor. Bizim evde ekmek pek yenmez ancak sabah kahvaltısında ve sulu yemek olduğunda yanında kullanılır.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: