♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

3 Ekim 2006 Salı

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi


Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su

Yapılışı:
Un çukur bir kaba alınır, içine kuru maya, şeker konularak üzerine ılık su dökülür, mayanın önce kabarması beklenir. (Birkaç dakika). Maya kabarınca yavaş yavaş ılık su dökülerek elle hamur yoğrulur. Fakat bu hamur kulak memesinden daha yumuşak, bir nevi cıvık nitelikte olacak. Mayalanmaya bırakılır.
Tepsi yağlanarak unlanır, hamur tepsiye alınarak pide şekli verilir, elle üzerine bastırılarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirilir. Pidenin üzeri kızarınca fırından alınır. Temiz bir beze sarılara sıcaklığını koruması sağlanır.
Afiyet olsun.


http://sofram.blogcu.com/1144702/

Hiç yorum yok: