Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler:
Dolmalık biber (orta boy)
Biber sayısı kadar, her biber için 1 çorba kaşığı dolusu pirinç
½ demet maydanoz
½ demet nane
Kırmızı pul biber, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
Sızma zeytinyağı (Pirinç miktarına göre)
1 tane domates
Pirincin 2 katı su (yarısı iç hazırlanırken, diğer yarısı da dolma pişerken katılacak)
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp, sızma zeytinyağında kavurun, salçasını, tuz, kırmızı pul biber ve suyu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra nane, maydanoz ve karabiberi ekleyerek karıştırın, ağzını kapatıp biraz dinlendirin.
Biberlerin içini bu hazırlanmış içle çok sıkı olmayacak şekilde doldurup ağzını domates dilimleri ile kapatın. Tencereye dizip üzerine kalan suyun yarısını koyup, kısık ateşte biberler yumuşayıp pişene kadar pişirin. Piştikten sonra hemen servis tabağın alın.
(Not: Eğer biberleriniz büyük ise, pirinç ölçüsünü biraz daha fazla yapabilirsiniz 1,5 çorba kaşığı gibi…)
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
7 Ekim 2006 Cumartesi
Zeytinyağlı Biber Dolması
Etiketler: ZEYTİNYAĞLILAR Gönderen SOFRAM zaman: 13:17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder