♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

10 Ekim 2006 Salı

Susamlı Simitler

Susamlı Simitler



Malzemeler
250 gr eritilip soğutulmuş margarin
½ su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 yumurtanın akı
Susam ve çörekotu

Yapılışı
Un dışındaki tüm malzemeyi iyice karıştırın, daha sonra alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Küçük parçalar koparın, resimde görüldüğü şekilde simit şekli verin, önce yumurta akına sonra susam çörekotu karışımına batırın, yağlanmış tepsiye dizin, 175 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: