♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

27 Ekim 2006 Cuma

Pirinçli Kabak Yemeği

Pirinçli Kabak Yemeği

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:
4 kabak
4 domates
3 ç.k. kavrulmuş kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 büyük baş soğan
1/2 demet nane
1/2 maydanoz
1/2 dereotu
1 t.k.biber salçası
2 - 3 ç.k. sızma zeytinyağı
pul biber, tuz, karabiber

Image Hosted by ImageShack.us
Yapılışı:
Kabakları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı yağda soteleyin, kavrulmuş kıymayı katın, biber salçasını domatesleri, nane, dereotu, maydanozu ekleyin. Pul biberi, tuzu ve kabakları da ilave edip pişmeye bırakın. Su gerekirse ilave edin. Kabaklar pişince pirinci yıkayıp üzerine yayın, pirinçler pişinceye kadar yemeği pişirin. En son karabiberini ateşten aldıktan sonra serpin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt dökerekte yiyebilirsiniz.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: