♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

16 Ekim 2006 Pazartesi

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare

Malzemeler:
125 gr. Margarin
125 gr. Tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı Hindistan cevizi
½ çay bardağı irmik
½ çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Alabildiği kadar un
Üzerine ayıklanmış fındık

Şerbet malzemeleri:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
¼ limon suyu

Yapılışı:
Sıvı yağ, tereyağı, margarin ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeleri de ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık yarım saat kadar.
Fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine sıcak haldeki şerbet dökülecek, şerbeti döktükten sonra tepsi sıcak fırına sokup 3 – 4 dakika kadar bekletiniz. Şerbeti iyice çeksin.

(NOT: Şerbet sıcak olması gerektiği için, şekerpareyi yaptıktan sonra hazırlayabilirsiniz.)

Hiç yorum yok: