Kaytaz Böreği
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç Malzeme:
300 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı Nar ekşisi (arzuya göre miktar değişir)
Tuz ve karabiber
Hamuru açmak için:
1 su bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Hamur için gerekli malzemelerin hepsi karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve ½ saat dinlendirilir.
Diğer tarafta içi için gerekli tüm malzemeler karıştırılarak harcı yapılır. Dinlenerek mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yağlanmış bir tepsiye konularak el zeytinyağı ile batırılarak kağıt inceliğinde açılır. Bohça gibi katlanır, katlanırken de aralarına sızma zeytinyağı sürülür. Tepsiye dizilir, üstlerine kıymalı harç konulur. Üstüne el tekrar yağa banılarak hafifçe bastırılarak yağlanır. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyetler olsun…
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
18 Ekim 2006 Çarşamba
Kaytaz Böreği
Etiketler: Antakya Mutfağı, HAMUR İŞLERİ Gönderen SOFRAM zaman: 14:18
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder