♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

21 Ekim 2006 Cumartesi

Güllaç

Güllaç

Malzemeler:
7 yaprak Güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 kase ceviz içi
Gül suyu (arzuya göre)
Nar taneleri, vişne (üzerini süslemek için)
Toz tarçın

Yapılışı:
Süt ve şeker ılık halde iken karıştırılıp kaynamadan ocaktan alınız. Güllaç yaprakları kırılarak süt-şeker karışımında ıslatılıp borcam fırın kabına yerleştirilir. Yaprakların yarısı bittiğinde ortasına ceviz içi serpilir. Aynı işleme tekrar devam ediniz. Artan şekerli sütü güllaçların üzerine dökünüz. Gül suyunu üzerine serpiniz.
Güllaçların sütü çekmesini 1 – 2 saat kadar bekleyiniz. Eğer güllaç size kuru gibi gelirse ılık süt-şeker ilave edebilirsiniz.
Servis yapacağınız zaman üzerine tarçın, nar taneleri ve vişne ile süsleyerek yenmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: