♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...

23 Aralık 2006 Cumartesi

Antakya usulü Kapuska

Antakya usulü Kapuska



Malzemeler:
1 adet orta boy beyaz lahana
1 kâse pirinç
1 çay bardağı nar ekşisi
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yeteri kadar su
Pul biber

Yapılışı:
Soğanları zeytinyağında soteleyin, salçaları, pul biberi, kıymayı katıp karıştırın. Daha sonra yıkanmış ve ince kıyılmış lahanaları ekleyip birkaç defa alt üst yapın. Üzerine aşmayacak şekilde suyunu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın. Lahanalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Önceden yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri lahanaların üzerine yerleştirin, eğer yemeğin suyu azalmış ise pirinçlerin üzerine 1 cm kadar çıkacak şekilde su ilave edin. Suyunu çekip pirinçler pişince naneleri serpin, üzerine nar ekşisini dolaştırarak dökün. Ağzını kapatarak 10 dakika kadar demlendirin.
Daha sonra sıcak servis yapın.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok: